Lliga de Campions

El Barça busca el liderat del grup amb la baixa d'Henry i el retorn d'Iniesta a l'equip titular

El Barça juga aquest vespre al Camp Nou contra el Dinamo de Kíev, amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que els col·loqui líders del seu grup. Guardiola ha recuperat la tradició de la temporada passada i ha concentrat els seus homes a l'Hotel La Florida, després d'una petita sessió d'entrenament a porta tancada. Cap a les set de la tarda es dirigiran novament cap al Camp Nou. El partit contra el Dinamo de Kíev, corresponent a la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, començarà a les 20.45 h. Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Touré, Xavi, Keita, Messi, Ibrahimovic i Iniesta es perfilen com a l'equip titular.

Actualitzat
Guardiola ha parlat molt amb Iniesta. Fa dies que prepara el seu retorn i el jugador sap que avui serà un dels més observats. A més amb la baixa d'Henry el manxec té tots els números per reaparèixer a l'equip titular. La Champions torna al Camp Nou i el tècnic, fidel als seus conceptes, no vol reservar res i assegura que no es pot perdre cap punt a casa, en la lligueta.

Ibrahimovic, suplent a Màlaga per molèsties al turmell, tornarà a la punta d'atac amb un objectiu. Ha fet cinc gols en cinc partits de Lliga, però a la Champions encara no ha mullat.

Guardiola ha estudiat a fons el rival d'avui. Un Dinamo que no sortirà de l'hotel de concentració fins l'hora d'anar cap al Camp Nou. Hem vist el senegalès Diakhaté, però ni rastre del seu home més perillós: Andrei Xevxenko.

El retorn de Xevxenko, l'home més perillós

La gespa del Camp Nou el va llançar cap a la fama i la fortuna. Fa 12 anys, Andrei Xevxenko era el culpable directe de l'eliminació del Barça en la Lliga de Campions, amb Van Gaal a la banqueta: 3 a 0 a Ucraïna i un 0 a 4 fatídic a Barcelona, amb "hat trick" de "Shevi", que tot just tenia 21 anys.

El salt a una de les millors lligues europees estava cantat. Va guanyar una Champions amb el Milan, pilota d'or el 2004, i, d'aquí, a la Premier. El Chelsea va pagar 73 milions d'euros pel traspàs el 2006, tot un rècord del moment.

A Anglaterra, la seva estrella es va anar apagant i Andrei Xevxenko ha tornat a casa, al Dinamo dels seus orígens, on encara no ha pogut marcar cap gol. Avui, que és el seu aniversari -fa 33 anys-, sortirà de titular i espera recuperar l'olfacte de gol en un escenari tan especial per a ell.

Andrei és el punt de veterania en un equip molt jove i novament combatiu. El Dinamo no descarta donar la sorpresa de deixar fora el Barça o l'Inter. De moment, és líder del grup i també de la lliga ucraïnesa, on està dos punts per sobre del Xakhtar Donetsk.

Xevxenko espera veure-ho tot clar, aquesta nit, tot i els sis punts de sutura que li van posar sota l'ull en l'últim partit de Lliga. Un bon ensurt que no li impedirà jugar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut