Handbol

El Barça Borges perd la Supercopa davant el Ciudad Real en un partit ajustat (29-28)

Amb un gol d'Isaías Guardiola quan faltaven quinze segons per acabar el partit, el Ciudad Real va aconseguir batre el Barça Borges per 29-28 i privar-lo del seu quinzè títol de Supercopa, que es va disputar a Còrdova. És la tercera vegada que els manxecs guanyen el títol, que complia la seva 25a edició. El Barça va portar la iniciativa en el marcador durant gairebé tot el partit, i a l'inici de la segona part va arribar a tenir un avantatge de quatre gols. Els manxecs, però, en tot moment van ser dins del partit i, tot i veure's tres gols per sota quan restaven sis minuts, va saber capgirar el marcador i posar-se al davant en el millor moment, quan el Barça ja no tenia capacitat de reacció.

En l'inici del partit, l'equip de Xavi Pascual va estar molt intens defensivament i va trencar en tot moment la continuïtat del joc dels de Talant Duixebaev, que topaven una vegada rere una altra amb el mur barcelonista, que els obligava, de vegades, a vorejar el joc passiu. Així es va arribar al final de la primera part amb un avantatge important per la banda barcelonista (13-10).

El segon temps va començar novament amb intents del Barça per ampliar el marge al marcador, especialment gràcies als potents llançaments de Rutenka, que amb nou gols va ser el màxim anotador per la banda catalana. Tot i així, els castellans van saber mantenir-se vius en el partit i van batre un bon Saric, en línies generals, quan el partit estava igualat a 28. Nagy, en una darrera acció a la desesperada, va rematar desviat.

A més de Rutenka, que va fer dos dels nou gols en llançament de set metres, a la banda barcelonista van destacar Sarmient, Nagy i Entrerríos amb quatre gols. A la banda del Ciudad Real va destacar Aguinagalde, amb sis.