El Barça B va empatar a Albacete (0-0) i es va acomiadar de la Segona Divisió A (@AlbaceteBPSAD)
Barça

El Barça B passa, en menys d'un any, de l'eufòria al fracàs

La nova etapa a Segona A del filial blaugrana ha estat molt breu

Francesc LatorreActualitzat

Ara fa un any, el filial del Barça tornava a Segona A després d'una eliminatòria d'ascens contra el Racing de Santander. Després d'aquell moment d'eufòria, ha arribat la gran decepció. A Albacete, es va consumar un descens que feia setmanes que es pressentia. Ha estat un any mogut per al Barça B, una temporada marcada per un elevat nombre d'incorporacions.

La direcció esportiva del club es va fixar com a objectiu prioritari els resultats, és a dir, mantenir la categoria sí o sí. Com? A base de fitxatges. Entre els mercats d'estiu i d'hivern, aquesta temporada han arribat al Mini 16 cares noves procedents d'altres clubs, majoritàriament en forma de cessió. Moltes apostes amb pocs encerts, vist el rendiment. Noms com McGuane, Hongla o Trápaga passaran a la història del filial amb més pena que glòria.

Sí que han donat bon resultat algunes incorporacions, com les d'Arnaiz –fins que una pubàlgia l'ha apartat dels terrenys de joc–, o Ruiz de Galarreta, un migcampista procedent del Numància amb perfil Barça. Tot plegat emmarcat en un canvi en la planificació del que ha de ser el Barça B, que s'ha traduït en 34 fitxatges que han suposat un tap per als jugadors de la base.

Amb el canvi de Gerard per Garcia Pimienta a la banqueta no n'hi ha hagut prou per capgirar una situació, que ja s'havia complicat molt. El mateix Garcia Pimienta té tots els números de ser l'encarregat d'entrenar l'equip a Segona B la pròxima temporada. La seva proposta serà la de tornar a potenciar els futbolistes de la casa, amb protagonisme per als del Juvenil A, que han guanyat la Youth League amb ell mateix a la banqueta.

L'altre filial de la categoria, el Sevilla Atlètic, també ha baixat a Segona B. Futbolistes como Carles Aleñá han mostrat la seva tristesa pel descens de l'equip i l'han volgut transmetre als aficionats a través de les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Barça B
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut