El Barça B de García Pimienta creu en la permanència i sotmet el Cadis (3-1)

Un Marc Cardona letal ha fonamentat la victòria blaugrana en el primer temps i ha deixat la salvació a només dos punts

Jordi SunyerActualitzat

El Barça B s'apropa a la permanència després de passar per sobre del Cadis al Miniestadi, en un partit que els de García Pimienta no han acusat les baixes de dues peces importants al mig del camp, Aleñà i Ruiz de Galarreta. El d'avui ha tornat a ser, com a Gijón, un Barça ofensiu, agraït per al bàndol culer dels 4.200 espectadors que han assistit al Miniestadi, vinculat a la filosofia de joc que va donar al club els seus èxits esportius més importants. Faltaran, però, dues victòries més perquè l'equip de Pimi no s'ofegui a la riba tot i el que ha nedat en els dos últims partits.

El Cadis ha iniciat el duel amb ambició, sabedor que no té assegurada la seva presència al "playoff" d'ascens. El veterà David Barral ha tingut la primera ocasió (6'), però l'empenta andalusa s'ha frenat a partir de la lesió del seu migcentre Jon Garrido. En una falta sobre Vitinho, el bilbaí no només ha vist la primera groga del partit sinó que ha hagut de ser rellevat per Abdullah. Un minut després, en un córner picat per Carles Pérez, Marc Cardona entrava al segon pal per rematar amb solvència i marcar per segona jornada consecutiva.

En dos minuts, així, s'ha capgirat el guió. Una recuperació de Palencia ha habilitat Cardona (18'), però el defensa Servando ha desbaratat una oportunitat interessant. El Cadis s'ha fet present amb una centrada de l'exbarcelonista Alberto Perea, amb posterior rematada d'Álvaro García, que ha requerit la intervenció d'Ortolà (20'). Però Cardona, titular tot just per setzena vegada, ha tornat a revelar el seu estat de gràcia. El lleidatà ha forçat una pena màxima comesa per Lucas Bijker i que ell mateix ha transformat per aconseguir el seu setè gol a la Lliga i el seu primer doblet (27'). Fins al descans, el partit s'ha endurit però els de García Pimienta han mantingut i incrementat el domini. Una falta picada per Perea ha estat l'únic ensurt cadista (28') i, per contra, una greu errada del porter del Cadis Alberto Cifuentes l'ha aprofitat Nahuel Leiva per arreplegar una pilota a l'interior de l'àrea i marcar a plaer el seu cinquè gol al campionat (45').

Tot i que Álvaro Cervera ha mogut l'equip a la mitja part, el Barça B ha continuat manant sobre el partit. Nahuel Leiva ha perdonat el quart en un mà a mà amb Cifuentes (60') i Carles Pérez ha enviat una falta prop de la porteria gaditana (62'). El principal argument dels gaditans ha estat el seu central Servando Sánchez, que ha aconseguit connectar un parell de rematades, però, durant molts minuts, sempre ha estat més a prop el pòquer que no pas el gol de l'esperança andalusa. Fins i tot el lateral Sergi Palencia ha tingut la seva opció (69'), anul·lada per Cifuentes, que també ha tingut feina per negar el gol al granollerí Carles Pérez, incisiu i desequilibrant però sense fortuna davant de porteria (73'). García Pimienta ha adormit el partit amb les substitucions i el 3-1 del Cadis, que ha firmat Álvaro en l'últim minut del partit, només ha servit per igualar l'average particular entre els dos equips. Albacete i Saragossa seran les dues pròximes parades en el camí del Barça B cap a la permanència, clarament accelerat en els dos últims enfrontaments.