Barça

Bogeria a Austràlia amb la primera visita en la història del Barça

L'equip de Xavi ha combatut el "jet lag" fent un entrenament a l'estadi de l'amistós de dimecres i visitant l'emblemàtic skyline de Sidney, tenyit de blaugrana per a l'ocasió

Redacció Esport3Actualitzat

La minigira australiana del Barça ja està en marxa. L'equip blaugrana disputarà dimecres l'últim partit del curs a Sydney contra una selecció de jugadors de l'A-League, però aquest dimarts ja s'ha entrenat a l'escenari d'un enfrontament que es podrà veure en directe per TV3 (12.00). La sessió ha estat presenciada per milers d'espectadors que no han volgut predre's la primera visita culer al país oceànic en els gairebé 123 anys d'història del club. L'al·licient és més econòmic que esportiu. S'espera que percebi uns 5 milions d'euros.

Després, els jugadors i el cos tècnic han passejat per l'emblemàtic skyline de Sidney, tenyit de blaugrana per a l'ocasió.

El pont de Sidney tenyit de blau i grana

Xavi ha qualificat el viatge de "fita històrica" i, en el pla personal, ha confessat que li han vingut bon records de la medalla de plata que va guanyar als Jocs del 2000. Ter Stegen ha parlat d'"experiència única", mentre que Dani Alves ha valorat l'hospitalitat australiana. 

Abans, en horari de matinada catalana els jugadors de Xavi Hernández havien aterrat a l'aeroport de la ciutat "aussie" i s'havien dirigit a l'hotel de concentració, on els esperaven desenes de fans per demanar autògrafs i fotografies als seus ídols de l'altra punta del món. Un dels més sol·licitats ha estat Ansu Fati.

Un estadi amb història

La plantilla culer té 24 hores per refer-se del "jet lag" i preparar l'amistós que tindrà lloc a l'ANZ Stadium, actual nom del que va ser l'estadi olímpic dels Jocs del 2000 -- inaugurat el 1999 --, i seu de les cerimònies d'obertura, recordada per l'encesa del peveter a càrrec de l'atleta aborigen Cathy Freeman, i de clausura.

Amb els anys el també conegut com a Stadium Australia, amb capacitat de 83.500 espectadors, ha perdut la pista d'atletisme. Com acostuma a ser habitual en aquest tipus d'instal·lacions, s'ha convertit en un espai multiusos que sobretot acull partits de rugbi i futbol.

Una convocatòria escapçada per diferents motius

L'entrenador de Terrassa no podrà alinear el seu onze de gala davant del públic australià. Per diferents motius 12 jugadors no van pujar a l'avió. A les baixes per lesió de Dest, Piqué, Pedri, Nico, Sergi Roberto i Eric García, s'hi ha d'afegir les de Mingueza i Riqui Puig, convocats pel Catalunya-Jamaica, Braithwaite, cridat amb Dinamarca, Lenglet i Neto, absents per raons familiars, i Ferran Torres que, com el club va explicar, no pot entrar a Austràlia perquè no va completar la pauta de vacunació a temps "per motius personals".

Algunes d'aquestes absències les cobriran mitja dotzena de futbolistes del filial, que s'han quedat sense opcions d'entrar als play-offs d'ascens: Balde, Álvaro Sanz, Arnau Tenas, Mika Mármol, Jandro i Aranda. El davanter andalús és l'únic debutant en una llista del primer equip.  

Serà l'últim partit de blaugrana per a alguns jugadors com Adama, assenyalat pel gran error comès en el segon gol del Vila-real, o Luuk de Jong. Després del compromís, l'equip ja podrà marxar de vacances.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut