Les eleccions al Barça, previstes per al 7 de març
El fitxatge d'Eric garcia haurà d'esperar
Les eleccions al Barça, previstes per al 7 de març
Barça

Les eleccions al Barça, previstes per al 7 de març

El fitxatge d'Eric garcia haurà d'esperar

Redacció Esport3Actualitzat
TEMA:
Eleccions Barça
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Diumenge 7 de març. Aquesta és la data que han consensuat els tres candidats -Font, Laporta i Freixa- i el club per a les eleccions que s'han ajornat i s'havien de fer el 24 de gener. La reunió s'ha fet aquesta tarda a les oficines del Camp Nou i ha durat gairebé dues hores. Amb aquest mes i mig, es confia que, o bé ja no hi hagi restriccions de mobilitat, o que s'hagi pogut modificar la Llei de l'Esport i els socis puguin votar per correu postal. Aquest matí la Generalitat s'ha compromès a estudiar aquesta possibilitat.

En acabar, dos dels candidats -Laporta i Font- han atès els mitjans de comunicació. Víctor Font ha celebrat el clima d'entesa i cordialitat que hi ha hagut a la trobada.

"En primer lloc, m'agradaria expressar el clima de cordialitat en què s'ha celebrat la reunió. Hi ha plena disposició dels candidats i de la junta gestora per garantir la màxima participació. Treballarem per ampliar els punts de votació de forma considerable i perquè es pugui implementar el vot per correu. És important aquí tenir el recolzament del govern perquè cal modificar la Llei de l'Esport. Tenint en compte les explicacions dels experts epidemiològics, la primera setmana de març podria ser una bona data per a fer-ho. Esperem que la pandèmia hagi millorat. A nivell esportiu, no hem acordat res perquè ens han explicat que no hi ha diners ni marge per a fer gaire res. La campanya queda interrompuda i hi haurà un nou inici formal de campanya, tal i com marquen els estatuts."

Per la seva banda, Joan Laporta ha assegurat que estan a punt per continuar el procés quan sigui el moment.

"El club ens ha informat de la reunió amb la Generalitat i Procicat. I les circumstàncies amb què s'ha trobat la Junta Gestora deixava poc marge de maniobra. Les explicacions han estat suficients. Hem entès el que ens han dit. Com a candidatura, estem preparats per seguir quan es reprengui la cursa de les eleccions. El que és lamentable és que el que surt més perjudicat és el Barça, que no podia estar més sense president. La candidatura que vulgui pot continuar fent actes per promoure el seu programa. Hi ha un informe jurídic que garanteix que el procés electoral s'atura i continuarem a partir d'aquí, és a dir, no s'haurà de començar de nou. Sembla ser que la Generalitat està en disposició d'impulsar el decret legislatiu que permeti el vot per correu. A nivell esportiu, ens han dit que per portar Eric Garcia ara s'havien de pagar diners i que caldrien unes fórmules imaginatives que el club no es podrà permetre. Hem consensuat que al juny, sense cost de traspàs, seria millor. S'havia contemplat també la data del 28 de febrer, però s'ha optat pel 7 de març perquè està previst que la situació de la pandèmia sigui una mica millor, en corba descendent. També s'ha optat pel 7 de març perquè el decret de la Generalitat demana un temps per poder-lo dur a terme."

Toni Freixa té prevista per dissabte una roda de premsa per explicar el seu punt de vista.

Eric Garcia haurà d'esperar

Carles Tusquets i els tres candidats han acordat que el central del Manchester City arribi al Barça al juny i lliure i descarten pagar el traspàs en aquest mercat d'hivern.

 

 

Les eleccions previstes per al 24 de gener, impossibles de fer

En la reunió telemàtica d'aquest matí amb representants de la Generalitat i amb el Procicat, el Barça ha constatat la impossibilitat de fer les eleccions en la data prevista a causa de les restriccions de mobilitat decretades pel Govern en el context de pandèmia. La Generalitat considera el Barçaés una entitat privada i, donat l'estat de la pandèmia, no ha volgut fer cap excepció.

El club blaugrana ha decidit ajornar les eleccions i ha demanat a la Generalitat que valori la possibilitat de modificar la legislació esportiva per possibilitar el vot per correu postal en la nova data de les eleccions, petició que el govern s'ha compromès a estudiar.

El Govern ha traslladat al club que la situació epidemiològica no fa possible autoritzar el desplaçament fora del municipi als socis i les sòcies que no disposin de seu electoral dins del seu terme municipal el dia 24 de gener, donada l'elevada mobilitat que això suposaria.

En el millor dels casos, el procés electoral es podria allargar un mes, sempre condicionat a l'evolució de la pandèmia.

Carles Tusquets ha convocat aquest migdia la resta de companys de la junta gestora per exposar-los les conclusions d'aquesta reunió. I a la tarda té previst trobar-se amb els tres candidats a la presidència: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa.

 

La Consellera de Salut, Alba Vergés, ja va deixar clar aquest dijous que la decisió final sobre un possible ajornament de les eleccions seria del Barça. La principal dificultat rau en el fet que les limitacions de mobilitat -confinament municipal- farien que molts socis no poguessin votar.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut