Bàsquet

El Barça arriba revifat al clàssic contra un intractable Reial Madrid (diumenge, 18.50 h, TV3)

El primer clàssic de la Lliga, més desigualat que de costum, arriba aquest diumenge al Palau Blaugrana (TV3 i Esport3.cat, 18.50 h). El Barça sembla haver revifat amb la victòria contra el Fenerbahçe però encara acumula massa altibaixos a la Lliga, on és vuitè amb 7 victòries i 7 derrotes. Els blaugranes han confirmat la presència de Natan Jawai i que Joe Ingels és el descartat. El Madrid és l'altra cara de la moneda: líder amb 14 victòries i invicte.

Actualitzat
El primer clàssic de la Lliga, més desigualat que de costum, arriba aquest diumenge al Palau Blaugrana (TV3 i Esport3.cat, 18.50 h). El Barça sembla haver revifat amb la victòria contra el Fenerbahçe, però encara acumula massa ensopegades a la Lliga, on és vuitè amb 7 victòries i 7 derrotes i veu perillar la seva presència a la Copa. Els blaugranes han confirmat la presència de Natan Jawai i que Joe Ingles és el descartat.

El Madrid és l'altra cara de la moneda: és líder amb 14 victòries i continua invicte.

Un clàssic sempre dóna ales

Si el partit de l'Eurolliga es plantejava com un punt d'inflexió, el del Madrid es podria qualificar com de revàlida sobretot tractant-se del líder de la Lliga Endesa i d'un equip que s'està mostrant demolidor. Al vestidor blaugrana en són conscients i apel·len sobretot al factor psicòlogic per enviar un missatge de confiança a l'afició. Marcelino Huertas afirma que "el clàssic d'aquest any es presenta molt diferent. Ells tenen jugadors per fora que són uns 'killers'. Venim de dinàmiques diferents però jugant a casa la motivació no faltarà". 

Sarunas Jasikevicius dóna un altre motiu per aferrar-se a la il·lusió per la victòria: el component d'imprevisibilitat dels clàssics. "Pablo Laso diu que no hi ha favorit i hi estic d'acord. Tot i ser un matx especial, crec que guanyarà qui estigui més agressiu", ha dit el lituà.

Prudència merengue

De la banda del Reial Madrid, la seva posició privilegiada (té tres victòries de marge respecte el segon, el Caja Laboral) li permet afrontar el partit amb moltíssima menys pressió. Això no implica un relaxament, ni molt menys, d'acord amb el que pensa el seu tècnic, Pablo Laso: "El Barça té grandíssims jugadors, per la qual cosa el clàssic va més enllà dels estats de forma".

Un dels protagonistes del partit serà, a priori, Rudy Fernández, que s'enfrontarà per segon cop al Barça vestint de blanc. La primera va ser a la Supercopa, en què el Madrid es va imposar per 95-84 amb 22 punts seus. Això sí, el mallorquí s'ho pren amb prudència: "El Barça s'hi juga molt, però contra el Fenerbahçe va demostrar que si té el dia és un equip difícil de batre".



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut