Leo Messi celebra un gol (Reuters)
Leo Messi celebra un gol (Reuters)
Futbol

El Barça arriba a l'hora de la veritat obligat a guanyar l'Eibar i a esperar el miracle del Màlaga contra el Madrid

Luis Enrique s'acomiadarà del Camp Nou amb problemes per configurar la seva línia defensiva. Els bascos, que aspiren a confirmar la millor temporada de la seva història, no han puntuat mai contra el Barça

Actualitzat

La Lliga de Primera Divisió ha arribat a la jornada 38 –l'última i absolutament decisiva–, i el FC Barcelona, com en les setmanes precedents, està obligat a sumar els tres punts aquest diumenge, contra l'Eibar, al Camp Nou (20.00), si vol aspirar a alçar el títol. I la victòria només li permetria aspirar-hi, perquè, un cop més, necessita una derrota del Madrid, que juga a Màlaga a la mateixa hora. Als blancs només els cal l'empat per proclamar-se campions.

Al davant, el Barça hi tindrà un rival que s'ha distingit com un dels equips revelació de la Lliga i que vol firmar la millor temporada de la vida aconseguint el vuitè lloc de la classificació. Luis Enrique, en la roda de premsa prèvia, va advertir que l'Eibar és un dels equips més perillosos que elspodien tocar per a un partit com aquest.

En aquesta situació, l'afició culer no pot evitar el record de les dues lligues de Tenerife (1992 i 1993), que el Barça va aconseguir en última instància gracies a les derrotes del Madrid a l'Heliodoro Rodríguez López. L'actual tècnic blaugrana, que avui s'acomiada del Camp Nou, va viure aquells partits en el bàndol perdedor, quan jugava al Madrid, i ara espera acomidar-se vivint un esdeveniment idèntic, ara des de la part guanyadora.

Però abans de pensar en una eventual derrota de l'etern enemic, el Barça haurà de fer els deures durant 90 minuts contra l'Eibar, que, a part de la il·lusió per acabar vuitè, no s'hi juga res. Luis Enrique no podrà comptar amb Jérémy Mathieu, Aleix Vidal, Rafinha Alcántara, Javier Mascherano i Gerard Piqué, tot i que recupera Sergi Roberto, que es va perdre el partit de Las Palmas per sanció. 

Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic són les apostes més probables al centre del camp, mentre que, a la punta d'atac, el trident que formen Lionel Messi, Luis Suárez i Neymar té la titularitat assegurada. Els problemes els tindrà el tècnic blaugrana per ajustar la seva línia defensiva. 

L'Eibar, que ha lluitat per jugar a Europa fins fa poques setmanes, s'hauria de resignar al novè o al desè lloc si empata o perd. Es va situar vuitè en la jornada 37, empatat a 54 punts amb l'Alabès, i amb un punt més que l'Espanyol. Però, com que els periquitos van guanyar divendres a Granada (1-2), li han pres el lloc provisionalment. José Luis Mendilibar té les baixes de quatre futbolistes: Iván Ramis, Antonio Luna, Nano i Fran Rico, tots per lesió o en fase de recuperació d'altres molèsties.

Mentre que el Barça està molt fort i ha aconseguit sis victòries seguides en la Lliga, en el mateix nombre de jornades els guipuscoans només han tret un triomf contra el Leganés (2-0) i un empat amb l'Alabès (0-0), i han encaixat quatre derrotes contra el Betis (2-0), l'Athletic Club (0-1), l'Atlètic de Madrid (1-0) i l'Sporting de Gijón (0-1). Aquesta mala ratxa se suma al fet que l'Eibar no ha puntuat mai enfront dels blaugranes, que serien els clars favorits si ens atenim als antecedents.

L'estadística és cruel amb l'Eibar: en cinc partits jugats fins ara contra el Barça, no només ha perdut sempre, sinó que ha rebut 16 gols (una mitjana de tres per partit) i només n'ha pogut fer un.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut