Barça

El Barça, amb dificultats per donar sortida als jugadors descartats

El Barça vol accelerar aquesta setmana les negociacions per donar sortida als jugadors amb qui Valverde no compta. Les vendes haurien de dur ingressos i alleugerir la massa salarial, però en alguns casos costarà recuperar la inversió inicial en els jugadors

Jordi SunyerActualitzat

El pressupost del Barça contempla, basant-se en la mitjana dels últims anys, una despesa en fitxatges d'uns 60 milions d'euros. Després de les operacions d'Arthur i de Lenglet, el Barça ja ha superat aquesta xifra.

Per tant, per mantenir l'equilibri pressupostari i no abocar-se al dèficit cal vendre efectius. El problema és que, per alguns, el Barça en traurà força menys del que en va pagar. El cas més clar és el d'André Gomes. El preu del traspàs va ser de 35 milions més variables. Absent al Mundial i relegat a l'ostracisme al Barça, és difícil que qui el vulgui arribi a oferir aquesta quantitat. El València hi està interessat, però juga a esperar si pot acabar incorporant-lo cedit.

Un cas semblant és el d'Aleix Vidal. Fitxat del Sevilla per 18 milions, els andalusos el volen recuperar. Però Caparrós, el director esportiu sevillista, ja ha declarat que no arribarà als 10 milions que, segons diverses informacions periodístiques, demana el Barça. El club també pot perdre diners amb Douglas, fitxat per 4 milions i que ha passat per dues cessions.

Per contra, hi ha dos jugadors dels quals el Barça pot treure benefici, però la seva sortida està encallada. Per Marlon, que va costar 5 milions, el club va confirmar un interès important del Southampton. Però la proposta no s'ha concretat i el club anglès ha fitxat un altre central, el danès Vestergaard. Per Rafinha, format al club, l'Inter va rebutjar executar l'opció de compra de 35 milions.

En conseqüència, d'una banda, cal alleugerir plantilla i massa salarial i, al mateix temps, incorporar nous jugadors. De l'altra, però, els futbolistes amb més números de sortir no resolen del tot la situació. No és descartable, així, que la porta s'obri per a noms de més pes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut