Futbol

El Barça afronta l'última jornada conscient que el títol de Lliga està només a les seves mans

La setmana es farà llarga. El campionat de Lliga afronta la seva última jornada sense tenir ni un campió ni tres equips condemnats a Segona. 37 jornades després, tot està per decidir. El Reial Madrd es rebel·la davant l'hegemonia del Barça i està obligant els blaugranes a un realitzar un esforç titànic en la seva lluita particular per revalidar el títol. La diferència entre tots dos, però, és important: només els catalans depenen de si mateixos i guanyant el Valladolid els blancs no tindran res a apel·lar. L'últim escull, doncs, s'anomena Javier Clemente.

Actualitzat
La Lliga està més cara que mai. Ho sap el Barça i ho saben els seus jugadors, els únics que coneixen exactament allò que han de fer per proclamar-se campions. I això no és res més que vèncer el Valladolid en l'última jornada. Mentre el Reial Madrid, una vegada més, s'encomanarà als miracles i les gestes per intentar guanyar el campionat, el conjunt blaugrana és l'únic que té el destí a les seves mans.

Molts esperaven l'ensopegada culer, primer a Vila-real i després a Sevilla, però en cap de les dues sortides el FC Barcelona ha deixat escapar punts. Tampoc sembla ara que ho faci al Camp Nou davant el Valladolid ,però precisament per evitar caure en l'eufòria el mateix Pep Guardiola està fent una crida a la prudència.

Javier Clemente, que lluita per salvar el Valladolid, arribarà al Barcelona disposat a complicar la vida als blaugranes. Els castellans entenen que una derrota els podria condemnar a Segona i de ben segur que vendran cara la seva pell. En una situació similar al Valladolid està el Màlaga, el rival del Madrid en l'última jornada. Els andalusos ocupen plaça de descens i tampoc afrontaran la visita dels de Pellegrini a La Rosaleda amb molta condescendència. 

Així doncs són molts els al·licients que presenta la pròxima jornada. Barça i Madrid tenen dos dies de descans i no serà fins dimarts quan tornin a la feina. Serà aleshores quan començarà la guerra psicològica.

Xavi i Maxwell seran baixa

Xavi i Maxwell es perdran la visita del Valladolid al Camp Nou. El terrassenc va veure al Sánchez Pizjuán la cinquena targeta groga i, per tant, haurà de complir un partit de sanció. El brasiler, en canvi, es va lesionar a Sevilla i no jugarà contra el Valladolid per culpa d'un trencament al bíceps femoral de la cuixa dreta. Dilluns se sotmetrà a una revisió que determinarà l'abast de la lesió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut