El Barça acusa la remuntada a la Champions i s'estavella a Riazor (2-1)

El Barça ha tingut un cru retorn a la Lliga després de l'heroïcitat a la Champions. El conjunt de Pepe Mel ha obert el marcador a la primera part amb un gol de Joselu. Luis Suárez ha aconseguit empatar a l'inici de la segona, però Bergantiños ha condemnat el Barça amb el 2-1 final

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Després de l'heroïcitat de la Champions, el Barça tornava a connectar amb la Lliga davant un Deportivo amb urgències. El Dépor ha complicat la vida a un Barça ressacós (2-1) que ha acabat caient a Riazor. Joselu i Bergantiños han estat els botxins dels blaugrana; Suárez ha fet el gol del Barça.

Per aconseguir doblegar el conjunt gallec, Luis Enrique ha apostat per un 3-4-3 amb Denis Suárez a l'extrem dret i Arda. Els de Pepe Mel han començat molt endarrerits, però han anat entrant en joc a mesura que passava el temps.

Messi i Suárez s'han apuntat la primera gran jugada de la primera part. Arda roba la pilota en atac, teva-meva de Messi i Suárez i remata l'argentí, acció que acaba en córner. I el Barça ho ha seguit intentant sense gaire sort davant d'un Dépor que no s'ha mogut gaire del seu camp.

L'heroi de la Champions, Sergi Roberto, amb una gran internada dins de l'àrea ha protagonitzat la millor oportunitat del Barça de fer gol a la primera part, però el blaugrana ha trigat massa a fer la passada i el porter del Dépor ha acabat endevinant les seves intencions.

Els de Pepe Mel també han tingut una ocasió d'or per obrir el marcador, amb una rematada de Joselu que, si no hagués estat per Ter Stegen, anava dins de la porteria blaugrana. Tot seguit, el mateix Joselu ha fet el primer gol del partit.  Després de la sacada de córner i un mal refús de Mascherano, Ter Stegen no pot atrapar la pilota i Joselu l'enxampa per rematar sense oposició i obrir el marcador davant l'estupefacció blaugrana (1-0, minut 41). Aquest és el tercer gol a la Lliga del jugador del Dépor, que en va marcar dos al Bernabéu i aquest contra el Barça.

La reacció del Barça ha estat ràpida i, només començar la segona part, Luis Suárez ha empatat el matx (1-1, minut 46). Arribar i moldre, amb la primera jugada de la segona part, Denis Suárez centra, André no pot rematar i el refús l'aprofita l'uruguaià per bombardejar la porteria gallega.

Després de l'empat, el Dépor s'ha obcecat en desempatar el partit i ha fet tot el possible per complicar la vida al Barça. Fayçal (55') ha estat a punt de marcar, despres d'una bona jugada per la dreta dels de Pepe Mel, però Denis desvia el xut amb la cama. En el minut 73, Arribas ha enviat la pilota al travesser i al 74 ha arribat el segon gol del Dépor. Després d'un córner que no ho era, Bergantiños supera Alba, remata amb el cap i supera Ter Stegen (2-0).

El conjunt gallec ha estat, fins i tot, a punt de fer el tercer. Al minut 92 Fayçal s'ha plantat sol davant del porter alemany del Barça, però Ter Stegen salva la sentència.

Amb aquesta derrota a Riazor, el liderat del Barça depèn del que faci el Reial Madrid aquest vespre davant el Betis, al Bernabéu.