El Barça acomiada l'any amb un triomf contra el Celta (2-0)

Els gols de Dembélé i Messi a la primera part han estat suficients per superar els gallecs i mantenir el lideratge

Francesc LatorreActualitzat

El Barça marxa de vacances com a líder de la Lliga, després d'haver guanyat el Celta al Camp Nou en el darrer partit del 2018. Amb la tornada de Semedo al lateral dret, l'alineació de Valverde contra el Celta només presentava dos interrogants: els possibles retorns d'Arthur al mig del camp i de Coutinho a la davantera. Finalment, però, tots dos han començat des de la banqueta i Arturo Vidal i Dembélé han continuat a l'onze inicial.

La primera part l'ha dominat el Barça, amb un Celta molt més tímid en atac i tou en defensa que en les seves darreres visites al Camp Nou. Ha estat un domini, però, que no s'ha traduït en moltíssimes ocasions de gol. Però l'equip de Valverde ha transformat la primera que ha tingut. Al minut nou, la societat Messi-Alba ha combinat perquè l'argentí rematés a porteria. Rubén ha rebutjat el xut de Messi, però el rebot l'ha recollit Dembélé per encetar el marcador. Era el setè gol del francès a la Lliga. El vuitè l'hauria pogut marcar uns minuts més tard aprofitant una assistència de Messi. Dembélé ha quedat sol davant de Rubén, però aquesta vegada no ha pogut resoldre amb encert. La rematada final de Jordi Alba l'ha tret Araujo gairebé sota pals. El Celta no ha inquietat fins al minut 23, amb un xut de Maxi des de la frontal de l'àrea gran que ha aturat ben situat Ter Stegen. A partir d'aquest moment, el partit s'ha adormit i no s'ha despertat fins que Messi ha fet el segon al minut 44. I altra vegada, fruit de la seva connexió amb Alba. El de l'Hospitalet ha filtrat una passada boníssima que ha deixat Messi sol contra el porter. L'argentí l'ha superat de lluny i enganyant-lo completament. Amb 2-0 al marcador s'ha arribat al temps de descans.

Miguel Cardoso ha fet entrar Lobotka per Okay Yokuslu amb la intenció de tenir una mica més la pilota. Era el primer canvi dels gallecs que han fet el segon en el minut 50, aquesta vegada per obligació. Iago Aspas, l'home gol del Celta, ha marxat lesionat i en el seu lloc ha entrat Fran Beltrán. Aspas ha marxat molt aplaudit pel Camp Nou. La primera ocasió de la segona part l'han tingut els visitants en el minut 55, amb un xut de Brais Méndez que ha sortit desviat a la dreta de la porteria de Ter Stegen. Tres minuts més tard, la rèplica ha dut la signatura de Luis Suárez, que ha creuat un xic massa la pilota després d'una altra gran assistència de Jordi Alba. Al minut 61, Valverde ha donat entrada al brasiler Arthur, que ha entrat en el lloc d'Arturo Vidal. Sis minuts més tard, Coutinho ha substituït Dembélé, que ha marxat entre els aplaudiments del públic. Just abans, una bona combinació entre Messi i Semedo ha acabat amb un xut del portuguès que ha desviat Rubén. El rebot no l'ha pogut aprofitar Messi per ben poc. Els canvis d'uns i altres no han aconseguit trencar l'ensopiment del partit i no s'ha vist una jugada de perill fins al minut 76. Fran Beltrán ha estat a punt d'enviar al fons de la porteria una prolongació amb el cap de Maxi. Entre Semedo i Ter Stegen han evitat la rematada final. Al minut 82, el porter alemany ha aturat sense complicacions un xut de Brais des de la llarga distància. A cinc minuts del final, Valverde ha fet sortir Aleñá en el lloc de Busquets. El tram final de partit, però, no ha tingut cap història més enllà d'un xut de falta de Messi que ha sortit desviat.

Victòria, lideratge i quart partit consecutiu sense encaixar gols a la Lliga. Segons les dades del club, el partit l'han vist en directe 78.700 persones. Entre aquests espectadors, per cert, hi havia Andrés Iniesta, que ha seguit el partit des de la llotja acompanyat pel seu pare. El Barça tornarà a la Lliga el dia de Reis, quan visitarà el Getafe.