Barça

El Barça abassega un Llevant que confia passar als despatxos (3-0)

El Barça ha rematat una quinzena de vegades a porteria en la primera meitat, finalitzada amb un poc ortodox doblet de Dembélé. Un gol de Messi als primers minuts de la represa ha tranquil·litzat l'eliminatòria... fins demà.

Jordi SunyerActualitzat

A Ernesto Valverde, a la sala de premsa, se li intueix un cert cansament, tip de determinades qüestions, fastiguejat per algunes preguntes repetides. Una d'elles, al voltant de l'interès del Barça per la Copa. I ja pot insistir el Txingurri: fins que no ho demostren els jugadors, com han fet avui, no queda clar que, com va indicar dilluns Jordi Alba, els blaugranes no renuncien al triplet. Sense jugadors del B, amb Messi de fals 9 i majoria de titulars (Dembélé, Coutinho, Rakitic o Alba, per exemple), el Barça ha superat amb comoditat un benintencionat Llevant (3-0), en un partit que ha resolt en menys d'una hora i jugat sota l'amenaça del recurs que volen presentar demà els granotes per la presumpta alineació indeguda de Chumi a l'anada.

Ja va anunciar Paco López a la prèvia que el seu equip contemplava haver de replegar-se més del que li agrada, però que intentaria mantenir-se fidel al seu llibret. I els granotes, avui vestits d'un verd llampant, han iniciat el partit pressionant la sortida de la pilota dels de Valverde. Cillessen es veia obligat a fer els seus característics enviaments llargs buscant les arrencades de Dembélé i, de tant en tant, si recuperava en zones sensibles, el Barça mirava de combinar amb verticalitat i celeritat, com en una acció de Messi que ha habilitat Coutinho (5'). La possessió era blaugrana (87% en el primer quart d'hora), però mentre el Llevant executés bé la pressió i el replegament, poques opcions podia fabricar el quadre local més enllà d'accions a pilota parada com un prometedor xut de falta de Messi ben desviat pel porter Aitor Fernández (14') o un eslàlom de Coutinho que ha obligat la parròquia del gol sud a ajupir els caps (15'). Al Barça li costava interpretar que, davant una defensa contrària amb cinc integrants i, globalment, un bloc que enfosquia bé els espais, havia de ser pacient i utilitzar les bandes.

I, malgrat la necessitat del gol, els locals es mostraven ineficaços davant de porteria. El Barça no sabia aprofitar les escasses fuites de la instal·lació defensiva visitant, algunes importants, com deixar sol Messi dins la seva àrea; la rematada creuada de l'argentí l'ha aconseguit fregar Aitor (24'). I, desequilibri messiànic a banda, tampoc es treia partit de les característiques penetracions d'Arturo Vidal: el xilè ha fet un cop de cap massa reverencial a centrada de Messi (25') i, després del bot, la pilota ha marxat per sobre del travesser.

Finalment, ni que fos per tossuderia, el gol culer ha acabat arribant, però en una acció que ha sintetitzat l'escenari de la primera mitja hora: Messi ha recuperat una pilota després d'un espantós control de Rober Pier i ha deixat Dembélé sol davant el porter. El control del francès, que alentia la jugada, presagiava un mal final, però en un intent lliscant per allunyar l'esfèrica, Erick Cabaco l'ha fet rebotar a la tíbia del blaugrana. Aitor no ha sabut com reaccionar i l'eliminatòria passava a ser local (29'). Menys estètic ha estat, encara, el segon gol en la seva definició: la passada de Messi per la cursa del mosquit ha tornat a ser, com locutaven els clàssics, precisa i preciosa, però Aitor no s'esperava que Dembélé fes mistos i, descol·locat, ha acabat desviant la pilota al fons de la seva porteria (31'). Dos gols en tres minuts que han enderrocat la resistència visitant i han regalat al Barça l'oportunitat de liquidar el partit abans del descans. Però Messi (37') i Dembélé (41') han desaprofitat els respectius enfrontaments amb Aitor, un rematant-li al cos i l'altre intentant superar-lo per alt sense èxit, i després d'una altra ocasió en forma de rematada pròxima de Coutinho desviada per Aitor (43'), el Barça ha hagut de dir bé de l'observat Murillo. En una acció incerta dins l'àrea, després d'una falta lateral picada pel quirúrgic Enis Bardhi, el colombià ha etzibat una necessària puntada a la pilota quan un manat de cames verdes amenaçava d'introduir-la a la barraca de Cillessen.

El VAR també retardava l'expedició de la sentència, en revelar un fora de joc de Coutinho (51') després d'una rematada del brasiler al fons de la xarxa visitant. Però el Barça havia començat la represa sabedor de la bondat de resoldre l'enfrontament amb marge. I, com en tantes ocasions, hi ha acabat pensant Messi (53'), amb una plàstica rematada picada, amb el seu inigualable peu esquerre, davant la sortida d'Aitor: remarcable, això sí, la combinació entre Dembélé i Semedo, a la banda dreta, imprescindible per al feliç desenllaç. Així, i malgrat tornar-ho a intentar uns minuts després des de dins l'àrea, Coutinho ha abandonat el camp com l'únic dels davanters titulars barallat avui amb el gol. Valverde, en un gest debatible vista la càrrega de minuts de l'uruguaià, ha permès Luis Suárez disputar mitja hora llarga de partit en el lloc del brasiler. L'uruguaià ha gaudit d'ocasions per ampliar la diferència, com un intent de vaselina des de dins l'àrea (75'); però el Llevant ha retret que un interessant llançament de falta d'Enis Bardhi (81') hagi anat a parar als punys de Lenglet, integrant de la barrera, davant la inacció de Sánchez Martínez i dels operadors del VAR. Amb tot, el balanç del que ha succeït sobre la gespa era prou eloqüent, encara que Boateng hagi enviat una rematada a la fusta després d'una bona centrada de Doukouré (91'). Si els valencians són al sorteig de quarts, serà perquè s'ha decidit en un despatx madrileny.

ARXIVAT A:
DembéléMessi
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut