El Barça, finalista de Copa després de suar davant el Caldes (@fcbhoquei)
Hoquei patins

El Barça, a la final de la Copa del Rei d'hoquei patins després de suar davant el Caldes (1-2)

Els blaugranes, amb un Sergi Fernández providencial a la porteria, s'imposen als vallesans amb gols de Pablo Álvarez i Joao Rodrigues. Aquest diumenge, la final de la Copa en directe per Esport3, a les 17 hores

Oriol VidalActualitzat

El Barça Lassa ha vençut el Caldes a la segona semifinal i s'enfrontarà aquest diumenge al Liceo, que ha superat el Lleida en el primer partit.

El Barça Lassa ha trencat el somni del Recam Làser Caldes amb un treball de desgast. Els blaugrana sabien el que els esperava davant un equip novell en les semifinals: tota una trinxera col·locada per Eduard Candami que ha convertit els primers minuts en un intercanvi de cops exteriors. De fet, la primera ocasió clara de gol ha estat del Caldes, amb una arribada del seu referent, un Xavi Rovira en plena forma que no ha pogut superar el cara a cara amb el porter Sergi Fernández. El Barça s'ha mantingut ferm i finalment, a dos minuts del descans, ha pogut esquerdar el marcador. Ha estat en una molt bona internada de Pau Bargalló, que l'ha penjada perquè Pablo Álvarez aparegués de darrera la porteria per desviar la pilota a la xarxa. Tota una injecció de confiança per als blaugranes i un fort cop per als calderins, que han vist com Campor salvava el segon gol del Barça abans de marxar a vestidors.

A la represa, però, la gran sorpresa d'aquesta Copa no s'ha rebregat. Els reflexos prodigiosos de Sergi Fernández han hagut d'intervenir de forma providencial en dues ocasions claríssimes: una de doble davant Roger Acsensi, amb el peu i amb la mà, i una altra frustrant la rematada de  Rovira, que s'havia preparat una definició picada. Del possible empat s'ha passat al 0-2 en una contra fulgurant culminat per Joao Rodrigues, just a l'equador del segon temps. Però la intensitat del duel ha deixat tots dos conjunts amb deu faltes a encara deu minuts per al final. Alabart ha fallat la primera falta directa per al Barça, mentre que el Caldes l'ha aprofitat amb una bona execució de Xavi Rovira, que ha fet l'1 a 2. Emoció màxima en un mar d'imprecisions.

El Caldes ha buscat la gesta a l'atac i alhora s'ha defensat amb urpes i dents. Campur ha salvat la sentència de Pasqual i de Panadero en els últims compassos i encara hi ha hagut temps per una última opció per als calderins, que han reclamat falta. Però els àrbitres han fugit d'estudi i el Barça s'enfrontarà a la final al Liceo. Oportunitat de revenja de la Supercopa, que es van endur els gallecs per 3-2.