Les jugadores blaugranes celebrant la classificació a la final
Les jugadores blaugranes celebrant la classificació a la final (EFE)

El Barça perd contra el Wolfsburg, però disputarà la final de Champions (2-0)

Les blaugranes han caigut derrotades a la tornada amb dos gols de les alemanyes a la segona part, però l'avantatge de l'anada ha estat clau per ser a Torí el 21 de maig. L'Olympique de Lió, botxí de les culers el 2019, les altres finalistes

Laura Brugués SalóActualitzat

El Barça ha sortit amb el mateix onze titular que va golejar a l'anada de les semifinals el Wolfsburg per 5-1. Amb el símbol de la pau al mig del camp, s'ha vist una primera part disputada. El Wolfsburg ha buscat el gol ràpid en els primers minuts de partit amb una jugada de Wassmuth. L'ocasió més clara del Barça ha arribat passada la mitja hora, arran d'un córner amb un xut de Paredes que ha aturat la portera Schult. Poc després, les blaugranes han perdut una pilota al mig del camp que ha desencadenat una rematada de Roord que ha aturat Paños.

També arran d'un córner, rematada de Rolfo que ha refusat la portera i Patri sense angle gairebé ha marcat, tot i que el xut ha acabat a córner. Abans del descans, Crnogorcevic ha tingut una doble ocasió. Primer el xut ha sortit a fora i després la pilota ha sortit alta per sobre el travesser.

Alexia Putellas en una acció del partit
Alexia Putellas en una acció del partit (@FCBfemeni)

A l'inici de la segona part, el Wolfsburg ha marcat l'1-0 amb un potent xut de Wassmuth que ha rebotat amb Alexia. Les alemanyes no han donat treva. En una pilota que ha perdut el Barça, Roord ha transformat el 2-0 posant certa emoció a l'eliminatòria, ja que el Barça veia reduïda a dos la renda de quatre gols d'avantatge. Les de Jonatan Giráldez han intentat calmar l'envestida local i recuperar el control del partit, però les alemanyes han generat perill fins al final amb ocasions clares per marcar.

Tot i la derrota, el Barça disputarà la final de Champions a Torí el 21 de maig. És la segona final consecutiva de la màxima competició europea que jugaran les blaugranes i la tercera en les últimes quatre temporades.

La revenja del 2019? L'Olympique de Lió, les altres finalistes

La final de Torí serà la reedició de la de Budapest. Aquella primera experiència culer en un partit decisiu de la Champions va acabar amb el contundent resultat d'Olympique de Lió, 4 - Barça, 0. Enguany, però, les barcelonistes arribaran com a grans favorites i defensores del títol.

A les semifinals, les franceses s'han desempallegat del PSG, guanyant els dos partits per la mínima: 3-2 a casa i 1-2 aquest dissabte. El primer gol de les lioneses ha estat obra de la noruega Ada Hegerberg, qui aquesta setmana començava a escalfar la gran final assegurant que el futbol femení "ja existia" abans de l'eclosió del Barça femení.