Barça

El ballester, una espècie d'ocell protegida, pot afectar la remodelació del Camp Nou

El Departament de Medi Ambient ha informat al Barça de l'existència d'una espècie d'au protegida al Camp Nou que pot afectar la remodelació de l'estadi. El ballester és un ocell que fa el niu al Camp Nou a l'estiu. Medi Ambient i el club negocien la manera de preservar els 200 exemplars de l'espècie durant les obres. Hi ha 4.000 exemplars d'aquesta mena d'ocells a tot Catalunya.

Actualitzat
A Can Barça, una notícia sorprenent. Segur que recorden el projecte de Norman Foster per remodelar el Camp Nou. El van presentar a so de bombo i platerets, però ha caigut en l'oblit. De fet, no para de trobar traves i problemes: la polèmica sobre l'elecció del projecte, sobre el seu preu, les desavinences amb els veïns i fins i tot amb l'Ajuntament. Ara, però, ha aparegut un altre problema: resulta que al Camp Nou hi viuen exemplars d'una espècie protegida d'ocells.

Unes 100 parelles han fet nius al Camp Nou

S'haurà de tenir present el cicle de reproducció d'aquesta espècie d'au, el ballester, quan comencin les obres. Si és que comencen aviat. El ballester és una espècie protegida d'au, migratòria, de color gris fosc i d'uns 55 centímetres de llargada amb les ales esteses. Hi ha uns quatre mil exemplars de ballester a Catalunya. Ara mateix són a l'Àfrica tropical fugint de l'hivern d'Europa. Però tornen el mes que ve. I unes 100 parelles han fixat la seva residència habitual a la zona més elevada de les parets del Camp Nou.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha informat el Barça de l'existència d'aquesta colònia a l'estadi. I de les implicacions que comporta. Per exemple, quan toqui fer obres a l'Estadi s'haurà de pensar a no destorbar els nius del ballester. Medi Ambient i el Barça ja negocien per si calgués instal·lar uns nius artificials i provisionals durant les obres. Fa quinze anys que aquesta colònia de ballesters habita al Camp Nou.

Entrades per a la final de la Champions


El 2 de març, la UEFA posarà a la venda 10.000 entrades per a la final de la Champions, que es jugarà a l'Olímpic de Roma. L'estadi té capacitat per a 67.000 espectadors i cada club finalista disposarà de 20.000 entrades. Com que encara no se'n saben els finalistes, només es poden comprar a través del web de la UEFA fins al 16 de març. Quan es tanqui el termini s'adjudicaran a través d'un sorteig i de manera personalitzada, per evitar la revenda. Els preus aniran entre els 70 i els 200 euros.
Anar al contingut