Egan Bernal ha viatjat a la Unió Europea amb el vol organitzat pel govern colombià
Ciclisme

Egan Bernal vol tornar a guanyar el Tour i després el Giro i la Vuelta

Egan Bernal s'està preparant per al Tour de França amb la idea de repetir la victòria de l'any passat. Diu que no li preocupa la presència de Froome i Thomas en el seu equip. També assegura que vol tenir les tres grans voltes en el seu palmarès

Arcadi AlibésActualitzat

La victòria d'Egan Bernal en el Tour del 2019 va ser, per a molts, una sorpresa. En els últims 100 anys, només Eddy Merckx havia guanyat el Tour als 22 anys. El colombià es prepara per repetir la victòria aquest any, en un Tour que presenta moltes incògnites per les circumstàncies actuals. No hi ha competició del World Tour des de la París-Niça, i l'estat de forma dels corredors serà tota una incògnita.

En unes declaracions al diari La Stampa, el jove colombià es mostra decidit a repetir la victòria de l'any passat, i no creu que compartir la capitania d'equip amb Chris Froome i Geraint Thomas sigui cap problema.

Bernal confia en la professionalitat dels altres dos líders de l'equip Ineos, i no creu que sigui cap problema que hi hagi tres galls en un mateix galliner. Al contrari. Pensa que ho han de saber aprofitar davant dels altres equips:

"Tinc una relació excel·lent amb Froome i Thomas, i tots tres sabem que durant la cursa ens haurem de comportar de manera honesta i com a autèntics professionals. Com sempre, la carretera decidirà qui dels tres està millor, com va passar l'any passat. Tinc molta confiança en l'equip i amb l'estratègia que seguirem, que ens hauria de portar la victòria."

Bernal no ha volgur comentar la possibilitat que Froome abandoni l'equip Ineos abans del Tour, precisament per no haver de competir contra ell. Bernal només contempla la possibilitat que siguin companys d'equip a la cursa.

El jove colombià es mostra molt ambiciós. Va guanyar el Tour als 22 anys i està convençut que no serà l'últim. Però, a més, en l'entrevista a La Stampa, Bernal també ha volgut deixar clar que vol entrar en el selecte grup de ciclistes que han estat capaços de guanyar les tres grans voltes. En aquest sentit, assegura que l'any que ve correrà el Giro, una cursa que li fa molta il·lusió, i que després també voldrà tenir la Vuelta al seu palmarès.

A hores d'ara, el que pot passar al Tour és tota una incògnita, però ningú no té clar que un "triumvirat" Froome-Bernal-Thomas pugui funcionar. Froome és el primer que ho sap i s'accentuen els rumors que el situen fora de l'Ineos abans de la cita francesa. Bernal, però, no s'immuta i aprofita totes les entrevistes per recordar que ell és qui portarà el dorsal número 1 i que la seva única intenció és repetir la victòria.

 

 

Anar al contingut