La plantilla del Reial Madrid desplaçant-se amb avió cap a Salamanca (@casemiro)
Futbol

Ecologistes en Acció demana que el Reial Madrid no viatgi en avió a Valladolid

L'organització demana que substitueixi l'avió pel tren o l'autobús, que són transports menys contaminants i pràcticament hi ha el mateix temps de trajecte que agafant el vol

Actualitzat

Ecologistes en Acció ha demanat al Reial Madrid que substitueixi l'avió pel tren o l'autobús per desplaçar-se a Valladolid, on s'enfrontarà al Reial Valladolid en partit de Lliga. La petició arriba després que el club blanc se'l critiqués per arribar a Salamanca amb avió, on havia de disputar el partit contra els Unionistas.

La mateixa organització ha lamentat que "la mateixa setmana de la declaració d'emergència climàtica feta dimarts passat pel govern d'Espanya", el Reial Madrid decidís desplaçar-se a Salamanca en avió:

"L'avió és amb diferència el mitjà de transport més contaminant, al voltant de deu vegades més que el tren o l'autobús en viatges domèstics. La diferència es dispara fins a 150 vegades més que el tren en cas d'utilitzar alguns jets privats com l'avió del Reial Madrid, que afortunadament no es va utilitzar pel seu viatge a Salamanca."

El trajecte que separa Madrid de Valladolid és encara més curt i es pot fer amb tren d'alta velocitat en menys d'una hora, pràcticament el mateix que es tardaria agafant el vol. Ecologistes ha apuntat que el viatge cap a Salamanca va provocar 2,7 tones de CO2 per moure trenta persones, mentre que si s'haguessin desplaçat en autobús o tren la contaminació s'hauria limitat a 0,35 tones.

Anar al contingut