Dylan Teuns celebra la victòria d'etapa a La Planche des Belles Filles (Reuters)
Ciclisme

Dylan Teuns s'imposa en la sisena etapa del Tour i Giulio Ciccone és el nou líder

El francès Julian Alaphilippe ha perdut el mallot groc en detriment de l'italià Giulio Ciccone per només sis segons de diferència en una jornada que ha acabat amb la victòria del belga Dylan Teuns, el més fort en la duríssima ascensió final a La Planche des Belles Filles

Actualitzat

La primera etapa de muntanya del Tour, amb final a la duríssima ascensió a La Planche des Belles Filles, ha provocat un canvi de líder a la classificació general. El francès Julian Alaphilippe ha perdut el mallot groc en detriment de l'italià Giulio Ciccone per només sis segons de diferència en una jornada que ha acabat amb la victòria del belga Dylan Teuns, que ha estat el més fort dels integrants de l'escapada del dia.

Ciccone ha estat l'únic que ha pogut seguir la roda de Teuns en l'última ascensió del dia, amb rampes que arribaven al 24% de desnivell, i ha acabat segon de l'etapa a 11 segons del belga. Per darrera, Mikel Landa ha estat el primer d'atacar però no ha estat capaç d'obrir forat i després ha estat Alaphiliippe qui ha saltat del grup per intentar salvar el mallot groc. El francès ha sortit amb força però en els metres finals l'han superat Geraint Thomas, que ha demostrat la seva fortalesa, i Thibaut Pinot i ha entrat sisè a la línia d'arribada, a 1 minut i 46 segons del guanyador de l'etapa.

A la general, Ciccone és el nou líder. A sis segons, Alaphilippe, i a 32 Teuns, que puja a la tercera posició provisional de la classificació.

Anar al contingut