Yoshiro Mori durant una conferència de premsa (Efe)
JOCS OLÍMPICS

Dures crítiques al president de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, pels seus comentaris sexistes

El president de comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, ha rebut dures crítiques després de dir que les dones fan que les reunions "durin molt" perquè "totes volen parlar"

Redacció Esport3Actualitzat

Durant una reunió extraordinària de l'organisme que presideix, Yoshiro Mori, de 83 anys, va parlar sobre l'objectiu que s'ha marcat el Comitè Olímpic del Japó per incrementar el nombre de dones que en són membres. Mori va manifestar que: "En juntes amb moltes dones, les reunions duren molt". "Les dones tenen un gran sentit de la rivalitat. Si una aixeca la mà per parlar, la resta senten que necessiten parlar també. Totes volen parlar al final", va afirmar.

Hores després que sortissin a la llum aquestes declaracions, la xarxa social Twitter de Japó es va omplir d'etiquetes com "La vergonya de Japó", "Retira't, Yoshiro Mori" o "Menyspreu a les dones".

Yoshiro Mori s'ha vist forçat a demanar disculpes públicament després del malestar generat: "Reconec que els comentaris durant la junta del Comitè Olímpic van ser contraris a l'esperit olímpic", ha lamentat, i ha dirigit el seu penediment també cap a les persones involucrades en l'organització dels Jocs, que va afirmar que estan fent tot el possible en el mig any que queda per garantir-ne la celebració tot i la pandèmia.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut