Futbol internacional

Dues persones, condemnades a penes de presó per accedir a les imatges de l'autòpsia d'Emiliano Sala   

Sherry Bray, de 49 anys, i Christopher Ashford, de 62, han estat sentenciats a 14 i 5 mesos de presó per un tribunal de Swindon

Actualitzat

Dues persones han estat sentenciades aquest dilluns a 14 i 5 mesos de presó per un tribunal de Swindon per haver accedit "il·legalment" a imatges de l'autòpsia practicada al futbolista argentí Emiliano Sala, de les quals van fer fotografies que van acabar circulant a les xarxes socials.

Sala va morir el 21 de gener passat en un accident d'avioneta, quan acabava de fitxar pel Cardiff City, i el seu cos sense vida va ser recuperat el 6 de febrer. Es va procedir a l'autòpsia al dipòsit de Bournemouth Borough l'endemà.
 
Sherry Bray, de 49 anys, directora d'una companyia de càmeres de seguretat internes i el seu empleat del torn de nit Christopher Ashford, de 62 anys, van accedir de manera il·legal al material gràfic del cos del jugador durant l'autòpsia, segons les conclusions del procés judicial. Tots dos individus van visionar posteriorment el procés i van provocar que una imatge del cadàver de Sala acabés circulant en diverses xarxes socials.
   
En una audiència celebrada aquest dilluns al Tribunal de Swindon, el jutge ha admès que si bé cap dels processats va cometre el delicte motivat per una raó "financera", tots dos ho van fer portats per una "curiositat morbosa" i, en el cas d'Ashford, "pel seu interès en la ciència forense". "Cap d'aquests delictes van ser sofisticats ni van involucrar cap grau de planificació significativa", ha afegit.
   
La nit anterior al trasllat del cos del jugador al dipòsit de cadàvers, Bray va enviar un missatge al seu treballador advertint-lo de l'arribada del cos. Tots dos, que van ser detinguts l'abril passat per la policia britànica i es van declarar culpables, van presenciar el clip de l'autòpsia durant els seus torns de treball abans que Bray en captés una imatge amb el seu telèfon mòbil i l'enviés a la seva filla pel sistema de missatgeria de Facebook. La instantània va acabar sent compartida àmpliament en diverses xarxes socials com Twitter. Després d'advertir que la policia investigava la filtració, Bray va esborrar el fitxer del seu mòbil i va demanar a Ashford que fes el mateix.

Anar al contingut