Gimnàstica artística

Dues gimnastes amb Síndrome de Down a la Copa Catalana d'artística

La Marta té 23 anys i en fa 9 que va començar a fer gimnàstica artística al Fedac de Lleida. L'Àngela la va veure, té 14 anys i en fa 4 que va deixar el violí per la gimnàstica artística. Totes dues han tingut diverses medalles als Special Olímpics però per primera vegada han pogut competir amb les seves companyes d'equip

Per primera vegada, dues gimnastes amb síndrome de Down han pogut participar en un Campionat de Gimnàstica artística que s'ha fet a Salt. Són la Marta Jové i l'Àngela Mora, del Fedac de Lleida i de 23 i 14 anys.

S'entrenen dos dies a la setmana i s'esforcen per fer-ho cada vegada millor. Per això sempre hi ha al costat la seva entrenadora, la Maribel Moncasí, que és la que ha lluitat des del primer dia per aconseguir que puguin competir fora dels Special, on, per cert, ja han guanyat diverses medalles.

La Copa Catalana consta d'un circuit de competicions itinerants pel territori català, amb tres fases classificatòries, més una fase final on es classifiquen les quinze millors gimnastes de cada categoria i nivell, a partir de la qual es classifiquen les deu primeres per disputar el campionat de Catalunya.