Duch-hee Lee, el primer tenista sord a guanyar un partit de l'ATP (ATP)
Tenis

Duck-hee Lee es converteix en el primer tenista sord que guanya un partit a l'ATP

El sud-coreà, de 21 anys, trenca barreres en superar Henri Laksonen a la primera ronda del torneig de Winston-Salem

Actualitzat

En la setmana prèvia de l'Open dels Estats Units l'activitat se centra en el torneig de Winston-Salem, un ATP 250 on s'ha produït un fet històric: el sudcoreà Duck-hee Lee s'ha convertit en el primer tenista sord que guanya un partit en un quadre principal d'un torneig de l'ATP.

Lee s'ha imposat en dos sets (7-6, 6-1) al suís Henri Laksonen en un duel que ha estat interromput durant més de cinc hores pel mal temps.

"La gent es reia de mi pel meu hàndicap. Em deien que no havia de jugar. He passat moments difícils, però els meus amics i la meva família m'han ajudat a avançar. Volia demostrar a tothom que podia fer-ho. El meu missatge per a la gent sorda és que no s'han de desanimar. Si tenim els mitjans adequats, ho podem fer."

Lee, de 21 anys, és actualment el 212è jugador mundial i competeix sense poder sentir les indicacions dels jutges de línia o de l'àrbitre principal, i sense sentir el soroll de la pilota. A la següent ronda, ho tindrà més difícil. Se les haurà amb el polonès Hubert Hurkacz, número 40 del món. Però el primer pas ja està fet.

Murray cedeix davant Sandgren

Andy Murray continua buscant un fil de joc i resultats que li permeti retornar a un pla destacat en el tenis mundial. L'escocès, actual número 392 mundial, ha caigut contra Tennys Sandgren, el número 73, per un marcador ajustat: 7-6 (10-8) i 7-5 després d'un duel que ha passat de les dues hores. Amb tot, Murray no es mostrava decebut pel joc mostrat ni tampoc per les seqüeles físiques després del partit.

Anar al contingut