BARÇA

Dubtes i certeses del Barça de Koeman

El nou Barça de Ronald Koeman comença a caminar de manera oficial aquest diumenge contra el Vila-real. L'estrena estarà marcada per l'estat anímic de Messi i l'enrenou institucional que viu l'entitat

Francesc LatorreActualitzat

Ha estat una pretemporada atípica, molt marcada per l'abrupte final de l'anterior, amb l'estrepitosa eliminació contra el Bayern de Munic. Una pretemporada més curta, amb només tres amistosos, i marcada també per la inestabilitat institucional que envolta la llotja del Camp Nou. Aquest diumenge la temporada arrenca de manera oficial, amb el partit contra el Vila-real (Camp Nou, 21.00). Serà un començament també atípic, sense públic a les graderies de l'estadi i amb un projecte que té algunes certeses i també alguns dubtes.

Se sap, per exemple, que el capità de l'equip serà un jugador que volia marxar i no ha pogut, però se sap també que ha garantit la implicació de sempre. Leo Messi va dir això després de l'intent frustrat d'abandonar el club:

"Em quedo i donaré el màxim, com he fet sempre."

Se sap que voldrà, però no se sap si podrà. Perquè no se sap si el seu estat anímic, enfadat i enyorat, li permetrà rendir al màxim. Koeman va dir dissabte en roda de premsa que no té cap dubte sobre el rendiment de l'argentí i va assegurar que és un exemple pels altres jugadors a cada entrenament.

Se sap que Koeman canviarà el sistema. Del 4-3-3 al 4-2-3-1. Se sap que Neto serà el porter dels primers partits perquè Ter Stegen està lesionat.

"Des que vaig arribar a aquest equip, he lluitat per ser el porter del Barça. Em sento del tot preparat per ajudar l'equip en tot el que sigui possible."

Se sap també que, en defensa, a l'espera de Dest, no hi haurà gaires canvis i que el mig del camp és de moment per a De Jong i Busquets. Però no se sap qui jugarà davant. Bé, se sap que Messi, sí. Però de la resta, no se'n sap res. No se sap, per exemple, qui farà de Suárez.

"Tenim molts davanters i de molta qualitat. Pot ser que juguem amb Griezmann a dalt, amb Messi, amb Ansu... Tenir tantes opcions és un problema gran per als nostres adversaris."

Se sap que Koeman necessita començar bé, però Bartomeu també. Eleccions a la vista, moció de censura, Messi indignat... Els problemes s'acumulen, però se sap que a la llotja volen passar pàgina.

"No pot ser que encara estiguem parlant de Roma i de Livepool. Hem de parlar de present i de futur, d'aquest projecte que ens il·lusiona. Tenim un nou entrenador i tenim jugadors joves que ens han de permetre redreçar el rumb, com Ansu, Trincao o Pedri. Hem de mirar endavant."

El Barça afronta una primera setmana de competició molt exigent. Dijous jugarà a Balaídos contra el Celta i diumenge rebrà el Sevilla a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut