Copa del Rei

Dos gols de Pedro donen la victòria a un Barça seriós al camp de la Cultural (0-2)

El Barça no es va deixar sorprendre per un rival de categoria inferior i va deixar pràcticament sentenciada la seva classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei. Els de Guardiola van vèncer per 0-2 al camp de la Cultural Leonesa i han convertit en un tràmit el partit de tornada al Camp Nou. El canari Pedro, que ha marcat en totes les competicions disputades fins ara, va ser el golejador del matx, amb una diana en cada part.

Partit seriós el que va fer el Barça a Lleó en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei. La gran novetat de Guardiola per resoldre el problema de les baixes en defensa va ser reconvertir Jeffren, un extrem esquerre, en lateral dret. Per la seva banda va arribar l'única ocasió dels lleonesos en tota la primera part, una centrada de Ferran que Jito va rematar amb cert perill sobre la porteria de Pinto.

Si els jugadors es van prendre el partit seriosament, Guardiola encara més, i no va deixar de donar instruccions als seus homes. Gai va disposar de la primera oportunitat dels blaugrana, amb un xut que va acabar al lateral de la xarxa. I quan quedaven quatre minuts per arribar al descans, el 0-1. Després d'una jugada de Bojan, un rebot va acabar amb la pilota als peus de Pedro, que amb una forta rematada va avançar el Barça.

Control total en el segon temps

A la segona part tot va continuar igual, amb el Barça molt concentrat en la feina. Tot i això, la primera ocasió va ser un xut de Jito que, sense problemes, va atrapar Pinto. Però la resposta del Barça, per sentenciar. Jeffren, ja situat d'extrem esquerre, va fer una centrada que Pedro, al segon pal, va rematar de primera i va superar Saizar. Era el minut 63.

Ni el 0-2 va provocar que els de Guardiola es relaxessin, i el tercer hauria pogut arribar en un ràpid contraatac conduït per Touré. Pedro no va poder xutar, i finalment qui ho va fer va er el mateix Touré, però la pilota va sortir fregant el pal de la Cultural. I poc més. 0-2, l'eliminatòria pràcticament sentenciada, i a pensar en el pròxim compromís, dissabte, en la Lliga, al camp de l'Osasuna.