Futbol americà

Donald Trump cancel·la la recepció als campions de l'NFL per les protestes a l'himne

El president dels Estats Units ha retirat la invitació després de constatar que els Philadelphia Eagles pretenien anar a la Casa Blanca amb una petita delegació i no amb la plantilla al complet

Donald Trump, president dels Estats Units, en una imatge recent (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cancel·lat la recepció prevista per aquest dimecres amb els integrants de l'equip campió de la Lliga Professional de Futbol Americà (NFL), els Philadelphia Eagles, per les protestes dels jugadors durant l'himne nacional.

Trump ha retirat la invitació després de constatar que els Eagles de Philadelphia pretenien anar a la Casa Blanca amb una "petita delegació" i no amb la seva plantilla al complet, com és habitual en aquest tipus de recepcions.

"No estan d'acord amb el seu president perquè (aquest) insisteix que (els jugadors) es posin drets amb orgull per l'himne nacional, amb la mà al cor", va dir en un comunicat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders.

En lloc de la recepció amb els campions, Trump té previst rebre un grup de seguidors dels Eagles, que ja tenien intenció d'acompanyar l'equip a la Casa Blanca.

Trump porta mesos enfrontat amb els jugadors de l'NFL que s'agenollen durant la reproducció de l'himne nacional abans dels partits per protestar per la violència policial en contra dels afroamericans als Estats Units. A més de agenollar-se, altres opten per quedar-se de braços plegats, en unes protestes que es van iniciar a finals de la temporada passada.

Els propietaris de l'NFL van aprovar el passat mes de maig un nou reglament per multar els equips amb jugadors que s'agenollin durant l'himne nacional, tot i que sí que els permet quedar-se al vestidor fins a l'inici del partit.