Coutinho celebra el seu doblet davant Bolívia (EFE)

Doblet de Coutinho per doblegar Bolívia (3-0)

Coutinho, amb dos gols, i Everton han fet el 3-0 de la selecció brasilera

Philippe Coutinho, gràcies a un penal en el minut 50 decretat per l'ajuda del VAR i a un altre gol tres minuts més tard, ha aplanat el camí de l'amfitriona Brasil, que ha derrotat per 3-0 una lluitadora Bolívia en el partit inaugural de la 46a edició de la Copa Amèrica.

Everton, davanter del Gremi, ha tancat el compte brasiler en el 85 amb una jugada individual culminada amb una gran rematada des de fora de l'àrea. Tot i el resultat voluminós, la "canarinha", que no guanya el trofeu continental des de 2007, ha donat la sensació d'iniciar la seva marxa de forma ranquejant.

Sense la màgia de Neymar, lesionat al turmell i embolicat en un tèrbol cas de suposada violació, en va tenir prou amb el videoarbitratge i una bona combinació en atac, culminada per Coutinho a passada de Roberto Firmino, per evitar una derrota.

Després de superar una Bolívia amb limitats recursos, el Brasil mesurarà el seu estat d'esperit davant Veneçuela el 18 de juny al Salvador, i després davant el Perú, a Sao Paulo el 22 de juny. Són els esculls per accedir als quarts de final.