Djokovic va llançat a l'Open dels Estats Units (Reuters)
Tenis

Djokovic arriba a les semifinals de l'Obert dels Estats Units i és més a prop de fer història

El número 1 mundial ja és a les semifinals de l'Open dels Estats Units en superar l'italià Berrettini en 4 sets; l'alemany Alexander Zverev és l'últim obstacle que li queda per lluitar per ser el primer tenista home a guanyar els 4 tornejos grans en un mateix any des del 1969

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

L'obstacle era notable, l'italià Matteo Berrettini, el 8è jugador del món, però Novak Djokovic va llançat. Tot i que va perdre el primer set --cosa que ja comença a ser habitual en aquest Open dels Estats Units--, el serbi es va refer i va passar per sobre del rival --5 a 7, 6 a 2, 6 a 2, 6 a 3--, que li va servir per sumar la quarta victòria després de quatre enfrontaments entre ells. Li té presa la mida, com ja va demostrar a la final de Wimbledon i als quarts de final de Roland Garros.

Djokovic, en definitiva, va fer un pas més per aconseguir el que no ha fet cap tenista home des del 1969: guanyar el Grand Slam pròpiament dit, que consisteix a ser el campió a Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i l'Obert dels Estats Units, el mateix any. Està a dues victòries d'aconseguir-ho. En la part alta del quadre a Nova York hi ha hagut poques sorpreses, per tant Djokovic no s'ha salvat d'enfrontar-se als jugadors millors classificats. Superat Berrettini, ara li arriba l'alemany Alexander Zverev, quart del món. Zverev està en bona forma com ho demostra que només ha perdut un set en tot el torneig.

És l'actual campió olímpic --a Tòquio, precisament, va derrotar Djokovic en semifinals-- i es perfila com una prova de foc per al número 1 mundial. Zverev va ser finalista el 2020 a l'Open dels Estats Units en caure amb l'austríac Dominic Thiem, al qual va arribar a dominar per dos sets a zero. En els seus enfrontaments personals, Djokovic domina l'alemany per 6 victòries a 3.

Medvédev també ja és a les semifinals

En cas de superar Zverev, Djokovic es trobaria a la final presumiblement el número 2 mundial, el rus Danïil Medvédev, que parteix com a favorit en l'altra semifinal contra el canadenc Félix Auger-Aliassime, 15è del món. Medvédev va eliminar ahir el sorprenent holandès Botic van de Zandschulp, 117è tenista mundial, per  6 a 3, 6 a 0, 4 a 6 i 7 a 5.

Anar al contingut