Djokovic camina amb pas ferm a l'Obert dels EUA
Tenis

Djokovic, més a prop de guanyar el Grand Slam

El tenista serbi, el número 1 mundial, ja és als quarts de final de l'Obert dels Estats Units després de superar en 4 sets el nord-americà de 20 anys Jenson Brooksby, número 99 del món. El Grand Slam -guanyar els 4 tornejos grans el mateix any- està més a prop de la butxaca de Dojokovic

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Novak Djokovic està a tres victòres de guanyar els quatre tornejos grans el mateix any, cosa que no ha aconseguit cap tenista masculí des del 1969. L'últim a fer la gesta va ser l'australià Rod Laver. Només Laver i el nord-americà Donald Budge, el 1938, han estat capaços de sortir campions de les quatre grans cites tenístiques en un mateix any.

Al serbi li va costar desfer-se de l'emergent nord-americà Jenson Brooksby, 99 del rànquing mundial. Amb només 20 anys i 1,93 metres d'alçada, va sorprendre Djokovic en el primer set. Se'l va endur per un inesperat 6 a 1, que va fer concebre esperances als espectadors nord-americans que la gran sorpresa podria ser una realitat. Però Djokovic no estava disposat que això passés. A poc a poc va anar imposant la seva superioritat i després de gairebé tres hores va culminar la remuntada. 1 a 6, 6 a 3, 6 a 2 i 6 a 2 va ser el marcador final, que donava la classificació al de Belgrad per als quarts de final de l'Obert dels Estats Units per dotzena vegada. El seu pròxim rival serà l'italià Matteo Berrettini, al qual va batre en la final de Wimbledon i al quarts de final de Roland Garros. En els seus enfrontaments, Djokovic domina per 3 a 0. La primera victòria sobre l'italià la va aconseguir Djokovic al Masters del 2019.

Els altres duels de quarts de final seran: Alexander Zverev (Al) - Lloyd Harris (SAF); Felix Augier Aliassime (Can) - Carlos Alcaraz (Esp) i Botic van de Zandschulp (Hol) - Daniïl Medvédev (Rús).

Anar al contingut