Djokovic celebra la setena victòria a Wimbledon (Reuters)
Tenis

Djokovic guanya el torneig de Wimbledon i es posa a un Grand Slam de Nadal

El serbi ha derrotat l'australià Nick Kyrgios (4-6, 6-3, 6-4, 7-6) i ha sumat el 21è Grand Slam de la seva carrera, el 7è Wimbledon del seu palmarès

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Novak Djokovic ha fet bo el pronòstic i ha guanyat el torneig de Wimbledon per quarta vegada consecutiva al derrotar l'australià Nick Kyrgios (40 ATP) en 4 sets. És el 21è Gran Slam de Djokovic. Ara en té un més que Federer i un menys que Rafa Nadal.

Kyrgios dispara primer

Kyrgios ha començat molt seriós el partit. Amb un servei impecable, no ha donat cap opció a Djokovic que ha cedit el seu en el 5è joc. L'australià n'ha tingut prou amb això per assegurar-se el primer parcial per 6 a 4 en 30 minuts. Un Kyrgios desconegut, només pensant a fer el seu millor tenis, i deixar-se d'altres històries, ha superat amb claredat el serbi.

Amb tot, l'australià no ha pogut evitar fer un cop entre les cames en un punt que s'ha endut Djokovic molt atent a la xarxa. Kyrgios només ha cedit 5 punts amb el servei en tot el set, 3 d'ells en el l'últim joc, el que més li ha costat guanyar i que ha rubricat amb el que era el seu setè ace.

Djokovic reacciona; Kyrgios es desconcentra

Al segon set, Djokovic ha començat restant millor. Ha pogut mantenir Kyrgios al fons, on l'australià està més incòmode i en el quart joc ha aconseguit el que fins aleshores semblava impossible: trencar-li el servei, i a més en blanc, per posar-se 3 a 1.

D'aquí al 5 a 3 i els nervis de Kyrgios. En el 9è joc ha arribat a tenir quatre oportunitats de trencament però un Dkjokovic molt seriós les ha salvades, mentre l'australià es queixava que hi havia espectadors que cridaven abans que els punts acabessin. 6 a 3 per al serbi i tot igualat.

Kyrgios segueix queixant-se; Djokovic ho aprofita

En el tercer set la igualtat ha estat la nota predominant. Tots dos han anat resolent els seus jocs amb més o menys solvència. Kyrgios ha demanat que una espectadora fos expulsada, ja que segons ell "estava borratxa" i li parlava durant els punts o entre el primer i el segon servei. Li ha caigut una advertència.

Djokovic anava a la seva, conscient que el beneficava l'actitud de Kyrgios. I així ha estat: trencament en el 9è joc --5 a 4 per al serbi-- i Kyrgios recriminant ostensiblement als membres de la seva bancada que fessin gestos de desesperació cada cop que perdia un punt. Djokovic, impertèrrit, ha seguit el seu camí. 6 a 4 i 2 sets a 1 per a ell.

Djokovic remata la feina

Igualtat absoluta en el quart set, amb un Djokovic mantenint la concentració i un Kyrgios, que malgrat el seu tarannà queixós, ha sabut guanyar també els seus serveis. I s'ha arribat al desempat. Allí Djokovic no ha donat opció. Kyrgios ha comès dos errors que han estat decisius perquè han permès al serbi escapar-se i guanyar el joc decisiu per 7 punts a 3. Djokovic s'ha imposat doncs per 4 a 6, 6 a 3, 6 a 4 i 7 a 6 (3), en 3 hores i 4 minuts de partit.

 

 

21è Grand Slam del serbi, que malgrat el triomf, demà caurà al 7è lloc del rànquing mundial al perdre els 2.000 punts de la victòria de l'any passat per la decisió de l'ATP de no atorgar punts enguany al torneig de Wimbledon, en resposta al Grand Slam anglès per haver vetat els tenistes russos i bielorussos, per la guerra d'Ucraïna. Per la seva banda, Kyrgios perdrà dilluns els 80 punts que va obtenir de la 3a ronda de l'any passat, cosa que el farà perdre 5 llocs en el rànquing. Ara serà el 45 del món.

 

Anar al contingut