Moment de l'aterratge de l'activista. (Foto: EFE)
Futbol

Diversos ferits per l'aterratge d'un paracaigudes durant el França-Alemanya

Ja havien sonat els himnes, els jugadors eren sobre el camp i de cop va aparèixer un paracaigudes

Redacció Esport3Actualitzat

Diverses persones van ser traslladades a l'hospital per rebre tractament per les ferides causades per un manifestant que va aterrar en paracaigudes a l'Allianz Arena durant el partit amb resultat de victòria de França sobre Alemanya.

Abans que comencés el partit, el paracaïgudista de Greenpeace va intentar llançar una gran pilota groga sobre l'Allianz Arena de Munic. Va perdre el control i va caure al terreny de joc. Hi va haver alguns ferits lleus ja que va impactar contra el cable que sosté la càmera aèria del partit.

 

L'òrgan de govern europeu del futbol, la UEFA, va dir que "les autoritats judicials prendran les mesures necessàries" per considerar-ho un acte "temerari i perillós". De fet, en una entrevista al diari BILD, el ministre d'Interior de la regió de Baviera explica que "l'activista podria haver sigut abatut a trets per la seguretat de l'esdeveniment", i que no s'hi va intervenir perquè al paracaigudes hi deia "Kick out oil Greenpeace".

L'home va aterrar al terreny de joc i va rebre atenció mèdica abans de ser escortat per la seguretat, davant la sorpresa dels jugadors i tècnics.

 

Greenpeace es disculpa

Greenpeace va assumir la responsabilitat de l'acció i en un comunicat es va disculpar amb els ferits esgrimint "dificultats tècniques" que van provocar que el paracaigudes aterrés involuntàriament dins el terreny de joc.

El militant de Greenpeace Benjamin Stephan va dir que el pla era "sobrevolar" l'estadi i llançar una pilota de goma amb un missatge que animava un fabricant alemany de vehicles "a fer més per protegir el clima".

La pilota de goma que va llançar el paracaigudista. (Foto: EFE)
ARXIVAT A:
Eurocopa2020
Anar al contingut