Atletisme

Diniz es proclama campió d'Europa dels 50 quilòmetres marxa i García Bragado acaba cinquè

El francès Yohan Diniz s'ha proclamat campió d'Europa dels 50 quilòmetres marxa després de culminar una autèntica exhibició. Diniz ha marxat en solitari des de l'inici de la prova i ha mantingut un ritme altíssim que ningú ha pogut seguir. La segona posició ha estat per al polonès Gregor Sudol, i la tercera, per al rus Serguei Bakulin. El veterà atleta madrileny afincat a Lleida Jesús Ángel García Bragado, de 41 anys, s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça i d'aquesta manera no ha pogut guanyar la primera medalla per a la delegació espanyola en els Europeus.

Actualitzat
La primera medalla de la delegació espanyola als Europeus d'atletisme de Barcelona encara haurà d'esperar. Jesús Ángel García Bragado, la gran esperança en la prova dels 50 quilòmetres marxa, s'ha quedat sense metall. L'atleta madrileny afincat a Catalunya ha acabat cinquè a més de set minuts del guanyador, el francès Yohan Diniz. És la primera vegada en els últims 32 anys que un marxador espanyol no aconsegueix una medalla en uns campionats d'Europa.

La cursa ha estat molt dura, prova d'aquesta duresa ha estat la caiguda del líder des del primer quilòmetre, Yohan Diniz, que ha ensopegat amb la vorera. El francès, tot i que ha perdut una mica de temps, ha pogut continuar al capdavant del grup i s'ha adjudicat la medalla d'or després de completar una autèntica exhibició en solitari. La plata ha estat per al polonès Gregor Sudol, i el bronze, per al rus Serguei Bakulin.

Pitjor li ha anat a Mikel Odriozola, que ha hagut d'abandonar a causa d'un defalliment. També ha abandonat després d'uns quants intents per evitar-ho un dels favorits, l'italià Alex Schwazer, campió olímpic a Pequín i plata dimarts passat en els 20 quilòmetres a Barcelona. En la prova possiblement més exigent de l'atletisme han hagut d'abandonar un total d'11 dels 27 atletes que han pres la sortida.

Beitia, a la final de salt; Torrijos, eliminada en 100 metres tanques

Ruth Beitia s'ha classificat per disputar la seva tercera final europea de salt d'alçada. La saltadora càntabra ha superat sense problemes el llistó situat a 1,92 metres, marca mínima exigida per l'organització per estar en la lluita per les medalles. Beitia ha saltat successivament 1,82, 1,87, 1,90 i 1,92 sense cometre cap errada, igual que la croata Blanka Vlasic, la gran favorita al títol, l'alemanya Ariane Friedrich i la russa Svetlana Shkolina, en un matí calorós i humit sota una pluja intermitent.

En la sessió matinal, el lloretenc Josep Lluis Blanco, subcampió d'Europa, ha aconseguit per llocs la seva classificació per a la final dels 3.000 metres obstacles dels campionats d'Europa, en la qual estarà acompanyat per Eliseo Martín, que ha passat per temps mentre que Ángel Mullera ha estat eliminat.

Per la seva part, la valenciana Ana Torrijos ha quedat eliminada en la primera ronda dels 100 metres tanques. Torrijos, campiona d'Espanya de l'especialitat, ha quedat sisena de la seva sèrie amb un registre de 13.33 segons, millorant en una centèsima de la seva millor plusmarca personal, però no li ha servit per classificar-se per a la següent eliminatòria.
Anar al contingut