Yussuf Poulsen celebrant el gol que ha fet (REUTERS)

Dinamarca, amb un gol de Poulsen, guanya Perú que no ha sabut aprofitar grans ocasions (0-1)

Un gol de Poulsen en el minut 59 permet a Dinamarca guanyar el Perú. El conjunt asteca ha pogut avançar-se en el primer temps de penal, però Cuevas ha enviat el llançament als núvols.

Cristina BusquetsActualitzat

El Perú i Dinamarca mai s'havien enfrontat en un partit oficial i avui ho han fet al Mordòvia Arena de Saransk. Les dues seleccions, dins del grup C, han debutat en aquest Mundial. El debut era especial per al Perú, un país que fa 36 anys que no juga aquesta competició. Per aquest motiu, molts aficionats andins s'han desplaçat fins a Rússia per donar suport a la seva selecció.

Els primers vint minuts han estat de domini del Perú que ha anat afluixant. Farfan, abans de la primera mitja hora, ha tingut una bona ocasió. Jorgensen, per Dinamarca, no ha trobat aliats per encarar a porteria durant el primer temps. Ja en l'afegit i abans del descans, Poulsen ha comès penal a Christian Cueva. La jugada, però, ha requerit el VAR i l'àrbitre ha acabat assenyalant la pena màxima. Cueva ha enviat el llançament als núvols.

A la represa, Dinamarca ha sortit amb un altre aire i ha tancat el Perú a la seva àrea. L'ocasió més clara, però, ha estat per als de Gareca i dirigida per un Cueva que no ha tingut la seva millor tarda. En el minut 59, ha arribat el gol de Dinamarca. Una jugada elaborada per Eriksen l'ha finalitzat Poulsen per avançar els d'Hareide al marcador.

L'entrada de Guerrero al terreny de joc s'ha notat per al Perú. De fet, el màxim golejador de la selecció peruana hauria pogut empatar d'esperó. La pilota ha sortit fregant el pal. Ja en el tram final, Eriksen ha pogut sentenciar, però el porter Gallese ha estat encertat i ha allunyat l'arribada de Dinamarca, que ha sumat els primers tres punts en el Mundial.