Fritz Keller ha presentat la dimissió (EFE/EPA/ARMANDO BABANI)
Futbol internacional

Dimiteix el president de la Federació Alemanya després de fer una comparació amb un jutge nazi

Fritz Keller anunciarà la seva dimissió els pròxims dies després de fer una comparació del vicepresident de l'organisme, Rainer Koch, amb el jutge nazi Roland Freisler

Redacció Esport3Actualitzat

El president de la Federació Alemanya de Futbol (DFB), Fritz Keller, anunciarà la seva dimissió els pròxims dies després de fer una comparació del vicepresident de l'organisme amb un nazi. Keller es va disculpar per comparar el vicepresident de la DFB, Rainer Koch, amb el jutge nazi Roland Freisler durant una reunió a l'abril.

El màxim responsable de la DFB va perdre un vot de censura dels presidents regionals a principis d'aquest mes. Koch no ha acceptat la disculpa de Keller i s'ha seguit gestant una tempesta sobre l'analogia nazi durant els últims dies.

La sortida de Keller anirà acompanyada de la del secretari general de la DFB, Friedrich Curtius, segons un acord tancat també aquest dimarts. Les seves competències les assumirà la vicesecretària general de la federació, Heike Ullrich

El jutge nazi Freisler va assistir a la Conferència de Wannsee, que va posar en marxa l'holocaust. Posteriorment, va ser nomenat president del Tribunal Popular, on va dictar al voltant de 2.600 condemnes a mort entre el 1942 i el 1945.

Anar al contingut