Wolfgang Niersbach, amb cara de circumstàncies després d'anunciar la dimissió (Reuters)
Futbol internacional

Dimiteix el president de la Federació Alemanya de Futbol per irregularitats en la concessió del mundial del 2006

Wolfgang Nierbasch ha presentat la dimissió després d'una denúncia de la revista "Der Spiegel" en què s'informava d'una presumpta evasió d'impostos de l'òrgan federatiu del futbol alemany

Actualitzat

El president de la Federació Alemanya de Futbol (DFB), Wolfgang Niersbach, ha dimitit avui a conseqüència de l'escàndol al voltant d'una sèrie d'irregularitats relacionades amb la concessió del mundial del 2006Niersbach ha anunciat la seva dimissió després d'una reunió de la cúpula de la DFB i ha dit que assumia la "responsabilitat política".

L'escàndol va sorgir després d'una denúncia de la revista "Der Spiegel" sobre presumptes suborns pagats per obtenir el mundial del 2006, però el que ha acabat portant a Nierbach a la dimissió han estat unes investigacions per una presumpta evasió d'impostos.

La fiscalia té obertes investigacions contra Niersbach, el seu antecessor en el càrrec Theo Zwanziger i l'exsecretari general de la DFB Horst R.Schmidt, per sospita d'evasió fiscal, i ha registrat tant la seu de la federació com els seus domicilis particulars.
   
Niersbach va iniciar la seva carrera de funcionari com a cap de premsa de la DFB, posteriorment va passar a ser vicepresident del Comitè Organitzador del Mundial de 2006 i després d'aquest va tornar a la federació com a secretari general per convertir-se després en successor de Zwanziger com a president.
   
El nucli de l'escàndol és un gir de 6,7 milions d'euros realitzat a la FIFA i declarat com a aportació per al programa cultural relacionat amb el mundial del 2006.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut