Sasaki volia vestir una coneguda actriu japonesa de porc
Tòquio 2021

Dimiteix el director artístic de Tòquio 2021 per una proposta fora de lloc

Hiroshi Sasaki volia vestir de porc una actriu japonesa i dir-li "olympig"

Redacció Esport3Actualitzat

Hiroshi Sasaki, director artístic de les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs Olímpics de Tòquio, ha dimitit. La causa? La proposta de Sasaki d'incloure, en la cerimònia inaugural, l'aparició de l'actriu i humorista japonesa Naomi Watanabe caracteritzada com un porc i baixant des del cel. Sasaki es va referir a ella com "olympig", una barreja de les paraules "olympic" i "pig" (porc).

Quan es va airejar aquesta informació, Sasaki va trucar la presidenta dels Jocs, Seiko Hashimoto, i li va presentar la dimissió, qualificant d'inapropiada la seva proposta. Hiroshi Sasaki, de 66 anys, és tot un personatge en el món de la publicitat, una figura respectada que a Rio 2016 es va fer càrrec de l'acte amb què Rio passava el relleu a Tòquio. Allà l'exprimer ministre japonés Shinzo Abe va aparèixer caracteritzat com el personatge de videojocs Super Mario, sortint d'una enorme canonada.

La dimissió de Sasaki suposa un altre entrebanc per al comitè organitzador quan només queden quatre mesos perquè arrenqui la competició olímpica. Tot just a mitjans de febrer, l'expresident del comitè organitzador, Yoshiro Mori, es va veure obligat a dimitir després de la pluja de crítiques per uns comentaris masclistes que va fer durant una reunió.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut