Laporta: "No tinc cap interès a pactar amb els altres candidats
Laporta no està disposat a treballar de manera conjunta si no es pot votar
Laporta: "No tinc cap interès a pactar amb els altres candidats
BARÇA

Laporta: "No tinc cap interès a pactar amb els altres candidats

Laporta no està disposat a treballar de manera conjunta si no es pot votar

Redacció Esport3Actualitzat
TEMA:
Eleccions Barça
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Els tres candidats -Font, Freixa i Laporta- han passat per "El Matí de Catalunya Ràdio" abans d'una jornada que marcarà el futur dels comicis a la presidència blaugrana.

Joan Laporta manté que no hi ha raons objectives per suspendre les eleccions i, segons les seves paraules, no està disposat a treballar de manera conjunta si no es pot votar.

No pactaré amb Font abans de les eleccions perquè nosaltres tenim el nostre projecte i el que cal és que hi hagi un nou president que pugui treballar ja per revertir la situació. No podem donar naturalesa a una junta gestora, necessitem un president. És clar que em preocupa que no tots els socis puguin votar i per això demano a la Generalitat que faci una excepció perquè tothom pugui votar, de la mateixa manera que es fan excepcions per motius laborals. Estic convençut que la junta gestora vol que es voti i que està disposada a fomentar la participació i les mesures sanitàries. Es podria fer l'excepció de manera que es pogués votar ensenyant el carnet del Barça i el certificat de responsabilitat. Hi ha 12 hores de votació i el cens és molt menor que les eleccions de la Generalitat. No hi ha raons objectives per suspendre-les. Acceptaré la decisió que es prengui però no tindria sentit ajornar-les.

 

Víctor Font ha insistit en la necessitat de treballar de manera conjunta a partir d'ara mateix si les eleccions no van endavant.

Encara que la Generalitat dictés excepcions per poder anar a votar, hi haurien molts socis que es quedarien a casa. Tenim més de 40.000 socis amb més de 60 anys. Les eleccions més importants de la història recent del club no poden tenir una participació baixa. Hi haurien problemes de legitimitat. Hem de garantir el dret al vot i al vot segur dels socis. Ara toca ser responsables i deixar de banda els interessos personals. Hi ha candidats que voldrien ser presidents avui i sense debat. Nosaltres no ens amaguem a l'hora de reconèixer que tenir més temps ens aniria bé, però tampoc som dubtosos quan assegurem que com més aviat millor. Però en la situació actual hem de saber treballar junts i prendre dues decisions: decidir si fitxem Eric Garcia o no i decidir si fem ús d'una pòlissa de crèdit per fer front als problemes de liquiditat.

Toni Freixa s'ha expressat en una línia molt similar i afirma que ara cal posar-se al servei del club.

És una idea responsable. Jo em poso a disposició de la comissió gestora i del club perquè el Barça no en surti perjudicat.  La situació excepcional requereix solucions intel·ligents i de ment oberta. Solucions que els estatuts no contemplen, però podem fer l'esforç de posar-nos a disposició del club per ajudar-lo en el que necessiti. Més que de fitxatges, hem d'adoptar decisions de crisi. Hem de garantir la màxima participació i la salut dels socis. I ara la participació no està garantida perquè hi haurien socis que, pel confinament municipal, no podrien anar a votar. Ens estem jugant moltíssim perquè el Barça està en una situació crítica. Els socis han de poder votar lliurement sense que la pandèmia els ho impedeixi. No hi ha cap obligació d'organitzar un procés electoral si no es pot votar sense la por de jugar-se la salut.

Aquest divendres al matí representants del Barça es reuneixen de manera telemàtica amb representants de la Generalitat i el Procicat per parlar de les eleccions a la presidència del club, previstes per al diumenge que ve.

A la tarda, el president de la junta gestora del Barça, Carles Tusquets, traslladarà tota aquesta informació als tres candidats amb la intenció de consensuar una decisió final sobre l'ajornament o no de les eleccions.
 

ARXIVAT A:
Eleccions Barça

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut