JOCS OLÍMPICS

DIA 4 Tòquio 2020 | Un bloqueig mental, motiu de la retirada de Simone Biles de la final per equips

La gimnasta nord-americana ha demanat plegar de la competició després de fallar en la primera rotació

Redacció Esport3Actualitzat

Simone Biles ha abandonat la final per equips de gimnàstica després de fallar en l'exercici de salt. En la primera rotació, Biles ha obtingut la pitjor puntuació de les sis competidores amb un 13,766.

La gimnasta nord-americana Simone Biles ha fet un salt decebedor, inusual en ella, i ha demanat no continuar competint per la pressió acumulada aquests dies.

"Després de la meva actuació, no he volgut continuar (...) Ja veurem què passa dijous. Estic intentant reconduir la situació de cara a la pròxima prova".

 

Biles ha explicat la raó de la seva retirada de la final per equips dels Estats Units després d'unes hores d'especulació sobre si es tractava d'una lesió del cos o més aviat psicològica:

"Són els dimonis al cap. (...) M'ho prendré dia a dia i a veure què passa"
 

En la compareixença, Biles ha manifestat que havia de posar la seva salut mental en primer lloc. Diu que s'ha inspirat en Naomi Osaka.

 

Tot i l'actuació de Biles, els Estats Units han guanyat la de plata. Rússia s'ha endut la medalla d'or, i el Regne Unit, el bronze.

 

Aquestes són altres proves de la quarta jornada dels Jocs:

Badosa i Garbiñe, cara en individual i creu en dobles

Paula Badosa jugarà els quarts de final del torneig femení de Tòquio 2020. La tenista empordanesa s'ha desfet amb gran autoritat de Nadia Podoroska (6-2 i 6-3) i és a un pas de les medalles. Badosa es trobarà als quarts de final amb la txeca Markéta Vondrousová, que ha protagonitzat la sorpresa de la jornada en desfer-se de Naomi Osaka, una de les favorites.  

 

Garbiñe Muguruza celebra un punt contra Van Uytvanck (EFE)

Garbiñe Muguruza també s'ha classificat per als quarts de final. La tenista hispanoveneçolana s'ha desfet sense problemes de la belga Alison van Uytvanck en dos sets (6-4 i 6-1) i ja és a un partit de la lluita per les medalles. Muguruza, actualment setena jugadora mundial, es jugarà una plaça per a les semifinals amb la vencedora del duel entre Donna Vekic i Elena Ribakina.    

Paula Badosa i Garbiñe Muguruza, però, no han tingut tanta sort en el torneig de dobles, ja que les dues han quedat eliminades, fent parella amb Sara Sorribes i Carla Suárez, respectivament.

Badosa i Sorribes han cedit en tres sets davant les txeques Barbara Krejcikova i Katerina Siniakova (6-2, 5-7 i 10-5). Muguruza i Suárez, de la seva banda, han cedit davant les suïsses Viktorija Golubovic i Belinda Bencic, que les han superat per 3-6, 6-1 i 11-9.  

Medalla de plata basca

Maialen Chourraut ho ha tornat a fer. La piragüista basca s'ha penjat a Tòquio 2020 la medalla de plata en la prova d'eslàlom. És la tercera medalla de Chourraut, veïna de la Seu d'Urgell durant molts anys, que ja va conquerir el bronze a Londres 2012 i l'or a Rio 2016.

Chourraut ha fet el temps de referència de la final i només ha pogut ser superada per l'alemanya Ricarda Funk, que s'ha penjat l'or. El bronze ha estat per a l'australiana Jessica Fox, primera palista en el rànquing mundial, que ha quedat en tercer lloc tot i una penalització de 4 segons en la seva baixada.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut