Una nova onada de detencions en relació amb la corrupció dins de la FIFA
Futbol

Detenen més dirigents de la FIFA en relació amb la investigació sobre corrupció

Les autoritats suïsses haurien arrestat els dos màxims dirigents del futbol a Amèrica, segons diversos testimonis propers a la investigació

Actualitzat

Les autoritats suïsses han detingut de matinada almenys dos dirigents de la FIFA arran de la investigació de corrupció que la justícia dels Estats Units té oberta contra el màxim organisme del futbol mundial, segons informa el diari "The New York Times".  

Tot in que no s'ha fet oficial la identitat dels detinguts, d'acord amb testimonis propers a la investigació es tractaria de l'hondureny Alfredo Hawit, actual president de la CONCACAF (Confederació de Centre i Nord-amèrica de futbol) i el paraguaià Juan Ángel Napout, president de la CONMEBOL (Confederació de Sud-amèrica), els dos màxims dirigents del futbol al continent americà. Tots dos són, a més, vicepresidents de la FIFA i membres del Comitè Executiu.

Les acusacions que pesen sobre els detinguts són les d'estafa, blanqueig de diners i frau, en un cas que ja supera els 14 arrestats. La majoria de detencions s'han dut a terme a l'hotel Baur au Lac, el mateix hotel on el passat mes de maig ja es va fer una primera onada de detencions de membres de la FIFA. En aquesta ocasió, s'ha aprofitat la reunió de dirigents del màxim organisme futbolístic que aquesta setmana s'està fent a Zuric.

 

Anar al contingut