Alèxia Putellas posa amb el guardó
Putellas va aconseguir la seva segona Pilota d'Or en una gala a París (Reuters)
Barça

Desvelen els països que van votar a favor de la Pilota d'Or per a Alèxia Putellas

La migcampista del Barça va aconseguir un total de 178 punts, davant dels 152 de Beth Mead

Redacció Esport3Actualitzat

La revista France Football ha revelat les votacions que va rebre Alèxia Putellas per guanyar la seva segona Pilota d'Or. La molletana es va consagrar per segon any consecutiu com la millor jugadora del món de futbol. En total, la blaugrana va obtenir 178 punts, 26 més que la davantera anglesa Beth Mead, que en va obtenir 152. D'aquesta manera, s'han desmentit els fets que apuntaven alguns mitjans, segons els quals Putellas només hauria guanyat per un punt de diferència (164-163).

Dels 30 membres del jurat encarregats del guardó femení, 19 van apostar per ella en primera opció. Els jurats que li van atorgar la màxima puntuació van ser els de l'Argentina, Bèlgica, el Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, Finlàndia, Gal·les, Jamaica, el Japó, Nigèria, els Països Baixos, el Paraguai, Portugal, la República Txeca, Romania i el Vietnam.

D'altra banda, Beth Mead, que va aconseguir 152 punts, va comptar amb 15 membres que van optar per ella com a opció preferent. Van ser els membres d' Alemanya, el Brasil, Eslovènia, França, Hongria, Anglaterra, Irlanda del Nord, Islàndia, Itàlia, Mèxic, la República d'Irlanda, Rússia, Sèrbia, Suècia i Ucraïna.

Segons estableix France Football, les jugadores seleccionades reben 6,5,4,3,2 i 1 punt segons l'ordre en què són escollides pel jurat com a millors jugadores del món.

 

Més guardons per a Alèxia Putellas

Gavi i Alèxia Putellas continuen recollint premis: si dilluns eren dels grans triomfadors de la gala de France Football, aquest divendres s'han emportat un premi més cadascun, entregat aquesta vegada per la publicació italiana Tuttosport. 

Alexia, flamant guanyadora per segona vegada de la Pilota d'Or, ha estat distingida amb el Premi Golden Woman. La capitana del Barça succeeix en el palmarès una excompanya, la davantera Lieke Martens, que a l'estiu va canviar el Barça pel PSG.

ARXIVAT A:
Pilota d'OrAlexia Putellas
Anar al contingut