Emiliano Sala amb la samarreta del Cardiff City (@cardiffcityfc)
Futbol internacional

Es reprenen les tasques de recerca de l'avioneta en què viatjava Emiliano Sala

L'argentí, que jugava al Nantes francès, volava cap a Gal·les per incorporar-se a la disciplina del seu nou equip, el Cardiff City

Actualitzat

L'últim fitxatge del Cardiff City gal·lès, l'argentí Emiliano Sala, ha desaparegut. El jugador, que militava al Nantes francès, viatjava en una avioneta cap al seu nou destí després d'acomiadar-se dels seus ja excompanys, però els radars van perdre'n el senyal mentre sobrevolava el canal de la Mànega.

Sala va firmar el contracte amb el Cardiff dissabte, però va tornar a Nantes per dir adeu al seu exequip i ultimar els detalls del trasllat. A la tornada cap a Gal·les, durant la nit de dilluns, els controladors aeris van perdre el contacte amb l'avioneta, en què viatjaven dos ocupants, el jugador i el pilot.

En menys d'una hora es van activar els serveis d'emergències per iniciar la recerca. Dos helicòpters i diverses embarcacions salvavides estan buscant algun rastre de l'avió. El cap de l'aviació de recerca del canal de la Mànega, John Fitzgerald, ha explicat en declaracions a Associated Press que no esperen trobar "ningú viu" en les tasques de localització de l'avió desaparegut.

La recerca de l'avioneta, que va desaparèixer prop de l'illa de Guernsey, al canal de la Mànega, s'ha suspès fins aquest dimecres per la falta de llum. "Les operacions de recerca i rescat s'han suspès després de la posta del sol. El pla actual és que es reprengui demà a l'alba. No hi haurà més actualitzacions aquesta nit", ha confirmat la policia de Guernsey.

El Cardiff City, "commocionat" per la desaparició de Sala

El Cardiff City ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual el seu director executiu, Ken Choo, ha assegurat que tot el club gal·lès està "commocionat" per la notícia de la desaparició de l'avioneta en què viatjava el jugador argentí Emiliano Sala.

"Estem tots molt commocionats després de sentir les notícies que l'avió s'ha perdut. Esperàvem que Emiliano arribés ahir a la nit a Cardiff i que avui estigués per primera vegada amb la resta de l'equip. El nostre propietari, Tan Sri Vincent Tan, i el president, Mehmet Dalman, estan molt afligits per aquesta situació".

L'entrenament que s'havia de fer aquest dimarts al matí ha estat cancel·lat pensant en l'equip, el cos tècnic, en Emiliano i en el pilot, segons s'explica en el comunicat.

"Tots al Cardiff volem agrair als nostres aficionats i a la família del futbol el seu suport en aquests moments difícils", ha afegit el text, mentre s'espera que el club gal·lès emeti un nou comunicat quan es tingui més informació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut