Eurocopa

Derrota del Joventut amb el Partizan per un sol punt (68-67)

En un final en què ha passat de tot l'àrbitre Lamonica es converteix en el gran protagonista

Jordi RobirosaActualitzat

El que ha passat avui al Pionir és molt difícil d'explicar. El Joventut ha dominat trenta dels quaranta minuts del partit, però tot se n'ha anat en orris en el darrer quart, quan han aparegut els nervis, una defensa duríssima del Partizan i el protagonisme exagerat de Lamonica, que, de fet, ha acabat decidint el partit. Anem a pams.

La Penya ha començat amb força i davant d'un Pionir ple com un ou, amb uns aficionats cridaners i inesgotables, ha agafat els primers avantatges clars -2 a 11-, amb un Pau Ribas impecable, repartint assistències a tort i dret. Ha reaccionat l'equip de Zeljko Obradovic, que ha arribat a avançar-se per cinc punts de diferència al començament del segon quart, però els de Carles Duran, amb molts jugadors sumant, han tingut la virtut de refer-se i arribar al descans amb avantatge, 34 a 39.

El tercer període l'ha controlat perfectament l'equip badaloní i ha arribat a avançar-se per onze punts de diferència. Però tot ha canviat en els darrers deu minuts. El Joventut només ha fet una cistella en joc i, tot i així, ha estat a punt de guanyar el partit. La duríssima defensa dels partisans no es veia reflectida en el còmput de personals. Però l'espectacle final l'ha donat Luigi Lamonica quan, en l'últim minut del partit i amb 64 a 65 per a la Penya, ha canviat una falta assenyalada en defensa per una en atac a Tomic, variant absolutament el signe del matx.

Al final, l'encert de Punter ha acabat donant una victòria molt controvertida al Partizan en un partit que ha durat dues hores i un quart i un darrer període que ha durat més de mitja hora, amb un àrbitre italià convertit en el gran, i trist, protagonista del matx. Una llàstima, francament. I una certesa: aquest partit no es juga al Pionir i el Partizan no el guanya.