La FIFA va concedir a l'emirat de Qatar la disputa del Mundial del 2022 (Foto: Reuters)
Futbol

Denuncien explotació de treballadors relacionats amb les infraestructures per al Mundial-2022 de Qatar

Desenes de treballadors nepalesos han mort a Qatar en les darreres setmanes, i milers són víctimes d'abusos en les construccions d'infraestuctures per acollir el Mundial de futbol del 2022, segons ha desvelat "The Guardian".

Actualitzat
Desenes de treballadors nepalesos han mort a Qatar en les darreres setmanes, i milers són víctimes d'abusos en les construccions d'infraestructures per acollir el Mundial de futbol del 2022, segons ha desvelat "The Guardian".

El rotatiu anglès explica que el gruix de treballadors contractats per construir les instal·lacions són nepalesos, i que aquest estiu n'han mort una mitjana d'un per dia. Segons les dades del diari, almenys 44 treballadors han mort entre el 4 de juny i el 8 d'agost, tant per aturades cardíaques com per accidents laborals.

L'organisme encarregat d'organitzar el Mundial, el denominat Comitè Suprem 2022, indica a "The Guardian" que els treballs directament relacionats amb el Mundial encara no han començat, però, no obstant, manifesta la seva preocupació per les denúncies a certes empreses constructores i indica que estaments governamentals ja han iniciat investigacions per aclarir els fets.
Anar al contingut