Dennis González amb el primer dels seus dos ors que ja ha guanyat a Belgrad, en l'especialitat de solo
Dennis González amb el primer dels seus dos ors que ja ha guanyat a Belgrad, en l'especialitat de solo
natació artística

Dennis González es rebel·la contra l'homofòbia que brota amb els seus ors: "Som al segle X abans de Crist?"

L'esportista de Rubí, doble campió als Europeus de Belgrad, aixeca la veu pels comentaris que han aparegut en una publicació a les xarxes que destaca la seva gesta

Redacció Esport3Actualitzat

Que ja portis guanyades dues medalles d'or als Europeus de Belgrad i, en lloc de rebre felicitacions, et dediquin comentaris homòfobs. Aquesta és la situació que li ha tocat viure al doble campió en natació artística, Dennis González, i que el mateix esportista de Rubí ha denunciat al seu perfil de TikTok.

González, de 20 anys, ha aixecat la veu pels missatges apareguts en una publicació a les xarxes que destacava la seva gesta: l'or en solo i en duo mixt fent parella amb Emma García. Insults, ofenses i escarnis com "truja", "sirena" o "quina ploma!" que li han fet preguntar-se si "som al segle XXI o al X abans de Crist?".

@dennisgonzalez.04 ABSURDO!! Osea FLIPO #viral #darvoz #cansado ♬ sonido original - SUCOBICH

El vallesà, que el 2023 es va convertir en el primer campió del món en solo lliure, reflexiona sobre com una part de la societat digereix l'èxit aliè:

"Gent que no ha guanyat res en la seva vida, que no sap què és la disciplina, què és el treball. No saben què és ser campió d'Europa ni saben què comporta."

Però per a González el més important és que aquestes expressions reaccionàries d'odi no danyin les il·lusions dels joves que vulguin practicar la seva disciplina:

"Perquè a mi m'és igual, però a un nen que comenci a fer natació artística i rebi comentaris així l'afectarà i no vull això. Són gent que només volen cridar l'atenció. Molta d'aquesta gent no deu tenir fills i no sap què suposaria això per als seus fills. El dia que això repercuteixi en nens que vulguin fer natació sincronitzada, no em quedaré callat."

Un 3% de les llicències estatals

Els homes són una gran minoria en el món de la natació artística. Segons dades de la federació espanyola, en la temporada 2022-23 d'un total de 1.564 llicències estatals, 1.514 eren de dones i només 50 d'homes. Una desproporció que fa una dècada encara era més accentuada --en la temporada 2012-13 hi havia 693 dones i 13 homes--, però que es va equilibrant molt a poc a poc.

Unes estadístiques que posen en valor trajectòries com la de González.

Anar al contingut