Dennis Foggia s'emporta la seva primera victòria a Moto3
Dennis Foggia s'emporta la seva primera victòria a Moto3 (@dennisfoggia71)
Motor

Dennis Foggia obté, a Brno, la seva primera victòria en Moto3 per davant d'Albert Arenas

L'italià aconsegueix la victòria en un final molt disputat. El podi el completen el gironí Albert Arenas, que manté el liderat de la categoria petita, i el japonès Ai Ogura

Xavier AymamíActualitzat

L'italià Dennis Foggia, de només 19 anys, ha obtingut la victòria en el GP de la República Txeca de Moto3, la primera de la seva vida. El pilot de l'equip Leonard Racing ha sabut imposar-se en un final de vertigen. El podi l'han completat el gironí Albert Arenas, que es manté com a líder de la categoria, i el japonès Ai Ogura.

La cursa ha començat amb Arenas, que sortia setè, sortint com un tro i situant-se primer a les primeres traçades. Darrere seu, un grup nombrós de fins a 20 motocicletes, separades només per un segon. El gironí ha pogut resistir a la posició de privilegi fins a la volta número 6, quan Dennis Foggia ha trobat el moment per avançar-lo. A tot això, el japonès Tatsuki Suzuki, segon de la general fins al moment, se n'ha anat tot sol a terra a la volta número deu.

A mesura que ha anat avançant la cursa, s'ha format un grup de 10 pilots separats per només 1,5 segons, amb Foggia, Arbolino, Masià, Arenas, McPhee, Ogura, Fernández, Antonelli, Alcoba i Fennati, tots amb opcions de fer podi. Les voltes se succeïen i Foggia demostrava caràcter protegint el primer lloc amb dents i ungles. Quan faltaven tres voltes per al final, el valencià Jaume Masià, que rodava segon a rebuf de Foggia, se n'ha anat tot sol a la grava del circuit de Brno.

L'última volta prometia un desenllaç obert i emocionant, amb Foggia, Ogura i Arenas pilotant al màxim per obtenir la victòria. Arenas, que ha demostrat per què és l'actual líder de la categoria, ha pogut esgarrapar un segon lloc avançant a les últimes traçades Ogura.

Amb els resultats del GP de la República Txeca, el gironí de KTM reforça el seu liderat a Moto3, arribant fins als 70 punts, a 18 del segon classificat, el japonès Ai Ogura (52), i a 19 del tercer, l'escocès John McPhee (51).

 

Anar al contingut