Bagnaia, durant el GP de San Marino
Bagnaia, durant el GP de San Marino
MotoGP

Pecco Bagnaia s'imposa al Gran Premi de San Marino en MotoGP

El pilot italià encadena la segona victòria consecutiva després de guanyar fa una setmana al Gran Premi de l'Aragó. Li ha retallat 5 punts al líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo. Marc Márquez ha acabat quart

Xavier Bonastre ThióActualitzat

Francesco Pecco Bagnaia ha dominat el Gran Premi de San Marino de cap a cap. Sortia des del primer lloc i ha liderat la cursa en tot moment.

De seguida s'ha escapat del grup i a poc a poc ha anat augmentant l'avantatge. El líder del mundial, Fabio Quartararo, no ha sortit massa bé i s'ha vist lluitant per la tercera plaça. Però a poc a poc el francès ha anat posant-se les piles i ha començat a recuperar posicions. A falta de 14 voltes ha aconseguit arribar al segon lloc, superant l'australià Jack Miller, i s'ha llançat a buscar Bagnaia. L'italià ha sabut administrar l'avantatge i, encara que Quartararo l'ha pressionat molt, ha pogut mantenir la primera plaça fins al final. Segon triomf de la temporada per a Pecco després de l'aconseguida fa una setmana a Motorland, al GP de l'Aragó. El tercer ha estat l'italià Enea Bastianini.

El millor català ha estat Marc Márquez, que ha acabat en una gran quarta plaça. De fet ha lluitat tota la cursa en aquestes posicions. El podi era molt difícil, gairebé impossible, però ha millorat les seves expectatives, ja que aspirava a ser 5è.  El de Cervera ha fet un espectacular doble avançament a Joan Mir i Jack Miller en l'última volta que l'ha acostat al podi. El mallorquí Joan Mir, l'actual campió mundial de la categoria reina, ha acabat 5è, però ha estat penalitzat amb una posició per haver-se sortit de la pista.

Pol Espargaró ha acabat 6è per davant del seu germà Aleix. Àlex Rins i Jorge Martin no han acabat per culpa de sengles caigudes.

A falta de 4 proves per acabar el Mundial, Quartararo té 234 punts; Bagnaia 186 i Joan Mir 167.

Raúl Fernández guanya en Moto2 el Gran Premi de San Marino

El madrileny Raúl Fernández, debutant aquesta temporada en Moto2, va aconseguir ahir el primer lloc en la qualificació i avui s'ha imposat al circuit Marco Simoncelli en la que ha estat la seva sisena victòria de la temporada i segona consecutiva, després de guanyar a Motorland diumenge passat.

L'anglès Sam Lowes ha superat Fernández en les primeres voltes d'una cursa que ha controlat, però, el pilot madrileny, de 20 anys, en el moment que s'ha posat líder a 11 voltes per al final. Abans, Aaron Canet ha liderat la cursa força estona. L'important per a Fernández és que l'australià Remy Gardner estigués el més allunyat possible, tenint en compte la lluita pel Mundial entre tots dos.

Gardner ha pogut superar Canet a falta de dues voltes i s'ha llançat a perseguir Fernández per la victòria final, però el madrileny no ha donat opció. A més a més, a Gardner la moto li ha fet un inoportú estrany i s'ha quedat sense possibilitats d'atrapar-lo.

La classificació del Mundial la continua liderant Remy Gardner amb 271 punts; el segon és Raúl Fernández, amb 237. El tercer és l'italià Marco Bezzechi, que avui ha acabat 5è. El castellbisbalenc Xavi Vierge ha entrat en la 8a posició.

 

Dennis Foggia guanya el GP de Misano en Moto3

Dennis Foggia s'ha endut una victòria inesperada -la quarta de la temporada--, ja que el també italià Romano Fenati semblava que guanyaria sense problema. Però a 9 voltes del final ha caigut inesperadament tot sol i ha posat el triomf en safata a Foggia.

Dennis Foggia s'ha endut la victòria a San Marino (REUTERS/Jennifer Lorenzini)

Els valencians Sergio García i Jaume Masià han lluitat per la tercera plaça del podi, ja que el segon lloc ha estat per al també italià Nicolo Antonelli. El tercer, finalment, ha estat Andrea Migno, que ha completat un podi totalment transalpí.

Sergio García ha acabat 4t i Jaume Masià ha estat 5è.

El murcià Pedro Acosta, que ha acabat el 7è, manté el liderat del Mundial de la categoria amb 210 punts. El segon lloc el comparteixen Dennis Foggia i Sergio Garcia, amb 168 punts.

Anar al contingut