Barça

Denis Suárez: "Des que vaig marxar que només pensava a tornar"

El migcampista ofensiu arriba al Barça amb ganes de fer-se un lloc al mig del camp del Barça de Luis Enrique

Oriol LlachActualitzat

Polivalent, migcampista ofensiu, jove -només 22 anys-, amb arribada a l'àrea rival i amb solvència en defensa, un jugador amb iniciativa i molt creatiu en la construcció, així és Denis Suárez, un jugador que torna al Barça després d'haver crescut jugant a les files del Sevilla i del Vila-real.

El secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernández ha destacat que Denis Suárez ajudarà a donar equilibri al mig del camp i participar en el joc d'atac. El fet de fer-se un lloc a l'onze titular del Vila-real va ser determinant perquè el Barça considerés l'opció de recomprar-lo i, de fet, Robert Fernández ha declarat que el Barça el volia fitxar al mercat d'hivern, però va ser l'equip castellonenc que no va voler deixar-lo anar fins a final de temporada.

Denis Suárez primer de tot ha donat les gràcies al Barça i, en especial, a la perseverança de Robert Fernández per fer-lo tornar "a casa". No és el primer jugador del filial blaugrana que fa les maletes per créixer com a jugador per després tornar al primer equip del FC Barcelona. En aquest sentit, el migcampista gallec ha destacat l'experiència acumulada: a Sevilla va "treballar un futbol molt físic, mentre que al Vila-real, un futbol més tàctic", una equació que fa de Denis Suárez un jugador amb garanties per merèixer un lloc en els pensaments de Luis Enrique.

Conscient però, que al Barça hi ha "els millors" i que no ho tindrà fàcil per tenir minuts, el jove jugador ha tirat de modèstia, "he vingut a aprofitar els minuts que em donin", conscient que no ho tindrà fàcil per fer-se un lloc a l'onze titular.

Justament, la seva polivalència a la gespa li dóna moltes opcions de formar part dels plans de Luis Enrique, "puc jugar en els dos interiors com en els dos extrems. Personalment, el meu referent des de petit sempre ha estat Andrés Iniesta, un jugador molt complet i amb una manera de ser exemplar, dins i fora del camp".

Sobre el moment del seu fitxatge, Denis Suárez ha reconegut que havia rebut ofertes de diverses lligues estrangeres, però que d'ençà que va marxar del Barça que "només tenia el cap a tornar, vaig anar a fora per demostrar que podia tornar al millor equip del món".

Denis Suárez encara no té clar quin serà el seu dorsal i és que el 17, el número que havia portat tant al Sevilla com al Vila-real, actualment és propietat de Munir. El 6, ara que Dani Alves l'ha deixat vacant, el jugador ha dit que li encantaria portar-lo a la samarreta, seria un homenatge particular a Xavi Hernández, per a qui Suárez ha reconegut tenir una especial admiració.

En referència a altres noms de l'actualitat blaugrana, Robert Fernández ha explicat que en el cas de Marc Bartra el club volia deixar una porta oberta en el contracte amb el Borussia Dortmund per a un possible retorn al Barça, però que va ser el jugador qui va insistir a desvincular-se'n del tot. Sobre Mascherano, cap dubte, les dues parts estan d'acord i està convençut que acabaran trobant la manera que l'argentí no marxi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut