Elnaz Rekabi, en un moment del campionat de l'Àsia disputat a Seül
Escalada

Demolida la casa d'Elnaz Rekabi, l'escaladora iraniana que va competir sense hijab

L'esportista olímpica, de 33 anys, va trencar el codi de vestimenta obligatori de l'Iran en una competició a Corea del Sud, però més tard va dir que el mocador li havia caigut "involuntàriament"

Redacció Esport3Actualitzat

La vil·la familiar d'Elnaz Rekabi, l'escaladora iraniana que va competir a l'estranger amb els cabells descoberts, ha estat enderrocada.

Aquesta setmana ha circulat un vídeo on es veu Davood, germà d'Elnaz Rekabi i també esportista de primer nivell, mostrant les ruïnes de la seva llar amb les medalles esportives escampades per terra. 

Activistes antigovernamentals ho han denunciat com un acte de venjança contra Rekabi, tot i que no està clar quan es van rodar les imatges.

L'agència de notícies Tasnim ha confirmat que l'edifici ha estat enderrocat, però assegura que això ha estat així perquè la família no disposava d'un permís vàlid per a la seva construcció.

Després de la polèmica per competir sense hijab, Rekabi es va disculpar per "haver preocupat a tothom". No obstant això, segons informa la BBC, una font propera a l'escaladora va assegurar que les autoritats van amenaçar-la de prendre-li la propietat de la seva família si no feia aquesta declaració.

Un gest potent

 


Volent o sense voler, Rekabi va secundar les protestes que hi ha al seu país des que el 16 de setembre la jove Mahsa Amini va morir en una comissaria després de ser detinguda per la policia per no portar hijab.

Des del 1983, les dones iranianes estan obligades a portar un vel que els cobreixi els cabells en públic. Si no ho fan, s'exposen a multes i fins i tot a penes de presó.

Anar al contingut