Karen Khachanov durant el partit de quarts contra Korda (Reuters)
Tenis

Demanen sancionar Khachanov per les proclames polítiques a l'Open d'Austràlia

La Federació de Tenis de l'Azerbaidjan vol que sigui castigat pels missatges favorables als armenis bloquejats a l'Alt Karabakh

Redacció Esport3/AgènciaActualitzat

Karen Khachanov és un dels tenistes més destacats del que portem d'Open d'Austràlia. El tenista rus no partia entre els favorits, però ha aconseguit classificar-se per a les semifinals, que disputarà contra el grec Stefanos Tsitsipas. Khachanov és notícia també per un motiu molt diferent, els missatges polítics que escriu després de les victòries i que han indignat les autoritats de l'Azerbaidjan.

Després dels partits de setzens i de vuitens, el rus ha escrit a la càmera de televisió una proclama política a favor dels armenis bloquejats per l'Azerbaidjan al territori disputat de l'Alt Karabakh.

"Artsaj (nom armeni de l'Alt Karabakh), resisteix!" i "No perdis la fe i sigues fort, Artsaj!" van ser els missatges del tenista després dels partits.

En unes declaracions posteriors, Khachanov va explicar que volia donar suport al poble armeni com a forma d'honorar les seves arrels: "Soc ciutadà de Rússia, represento Rússia, però per part de pare i mare tinc sang armènia. Volia donar-los suport d'alguna manera, donar-los fe i força."

A l'Azerbaidjan han considerat el missatge una provocació. La federació de tenis del país ha enviat una carta a la Federació Internacional de Tenns i ha demanat que Khachanov sigui sancionat.

Crisi humanitària a l'Alt Karabakh

L'Azerbaidjan manté bloquejat des de finals de l'any passat el corredor de Lachin, l'única ruta entre Armènia i l'Alt Karabakh, que està vigilat per les tropes russes.

Armènia ha denunciat que uns 120.000 armenis de l'Alt Karabakh pateixen una crisi humanitària per aquest bloqueig.

Anar al contingut