Piscina, natació
Demanen a la Federació Catalana de Natació que permeti competir a una nena trans
Natació

Demanen a la Federació Catalana de Natació que permeti competir a una nena trans

Actualitzat

La directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata; l'associació Chrysallis, i l'Observatori contra l'Homofòbia han demanat a la Federació Catalana de Natació, la FCN, que deixin competir una nena transsexual de 8 anys amb l'equip femení del seu club.

Aquest dijous, el diari El País va publicar que la Federació no li podia donar una llicència femenina perquè a la documentació de la nena figura que és de sexe masculí.

La Federació, en declaracions a l'agència EFE, ha explicat que "no poden canviar el que consta en el Registre Civil" i que ha ofert que la nena pugui competir amb el club Panteres Grogues, que està format per esportistes LGTBI.

En paral·lel, la FCN ha iniciat consultes amb la Secretaria General de l'Esport i el Consell de l'Esport català per mirar de trobar una solució a aquest "carreró sense sortida jurídic i administratiu".

En paraules d'una portaveu, la Federació assegura que fa falta "una solució per a totes les parts" i que hi ha total predisposició perquè la nena "pugui competir en les millors condicions possibles".

 

Anar al contingut